Rehabilitasyonda Inovasyon Kongresi'nde Uzmanlar 'Denge'yi Tartisti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dali öncülügünde, paydas üniversitelerin ilgili bölümlerinin isbirligiyle düzenlenen “Uluslararasi Rehabilitasyonda Inovasyon Kongresi” ‘DENGE’ ana temasiyla gerçeklestirildi.

Rehabilitasyonda Inovasyon Kongresi'nde Uzmanlar 'Denge'yi Tartisti
Dengede Klinik Degerlendirme, Denge Teknolojileri, Vestibüler Sistem ve Denge, Dengenin Nörolojik Etkileri ve Denge Teknolojileri Gelistirme konularinda olmak üzere 6 farkli oturumda 34 bildirinin sunuldugu kongre, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kezban Bayramlar ve Kongre Baskani Prof. Dr. Yavuz Yakut’un açilis konusmalariyla basladi.



6 farkli ülkeden 300 katilimci

Kongrenin açilisinda konusan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dali öncülügünde paydas üniversitelerimizin is birligiyle düzenlenen ve bu alanda Türkiye’de ilk kez ‘DENGE’ ana temasiyla gerçeklestirilen 1. Uluslararasi Rehabilitasyonda Inovasyon Kongresi’nin 6 farkli ülkeden 300’e yakin katilimcinin güncel literatürü, klinik deneyimlerini ve yenilikçi fikirlerini tartisacagi çok verimli bir platform olarak faydali sonuçlar üretecegine yürekten inaniyorum. Alaninda bir ilk olan bu kongrenin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.



“Kongrenin ilkini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçeklestiriyoruz”

Kongre Baskani Prof. Dr. Yavuz Yakut, yaptigi açilis konusmasinda, “Kongrenin ilkini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçeklestiriyoruz. Oldukça yogun katilimli ve hibrit bir kongre olacak. Kongrenin hazirlanmasinda emegi geçen herkese ve destek veren kuruluslara tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



HKÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kezban Bayramlar da kongrenin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, fakülte olarak bilimsel degeri yüksek uluslararasi kongreler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA