Mimarisiyle Göz Kamastiran Ömer Çoktin Fen Lisesi Açildi

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde, hayirsever is adami Bisar Çoktin ve ailesine ait BC Group tarafindan birçok donanimi içerisinde barindiracak sekilde yaptirilan fen lisesi açildi.

Mimarisiyle Göz Kamastiran Ömer Çoktin Fen Lisesi Açildi
Dogubayazit’ta egitim alaninda memleketi olan ilçeyi kalkindirmak için yatirim yapmak isteyen Bisar Çoktin ve ailesine ait BC Group, 1 yil önce Ömer Çoktin Fen Lisesi’nin temelini atti. Mimarisi ve donanimlariyla adindan söz ettiren okulun açilis töreni Eski Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik ve il protokol üyelerinin katildigi programla yapildi. Halk oyunlari gösterisiyle baslayan tören katilimcilarin konusmalariyla devam etti.

Törende konusan Agri Valisi Dr. Osman Varol, hizmete açilan Ömer Çoktin Fen Lisesi’nin egitim alanindaki önemli bir eksikligi giderecegini vurgulayarak, “Dogubayazit’in insanlari geçmiste oldugu gibi bugün de hem memleketlerinde hem de buradan göç etmek zorunda kaldigi ülkemizin dört bir yaninda yaptiklari her iste basarili olmus, itibar kazanmis ve basarili olmus. Ticari anlamda çok basarili çalismalar yürüten Çoktin ailesi, dogdugu topraklara sahip çikma gelenegini sürdürerek ilçemize ve insanlarimiza yaptigi hizmetlere bir yenisini eklemistir. Bu okul, bir yandan egitim alanindaki önemli bir eksikligi kapatip önemli bir kamu hizmeti saglayacak bir yandan da egitim alaninda bizim yapacagimiz birçok yatirimda da bizim için bir çita olusturmustur” ifadelerine yer verdi.

Yaptiklari yatirimlar için Çoktin ailesine tesekkürlerini ileten Eski Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik ise, “Devletin yaptigi yatirimlarla beraber, devletin yaptigi okullarla birlikte Agrili is adamlari da ellerini tasin altina koydular ve onlar da çok güzel yatirimlara imza attilar. Çoktin ailesi daha önce yaptiklari iki güzel okuldan sonra bütün Türkiye’ye örnek olabilecek bir eser ortaya koydu. Ben bu binaya baktigim zaman Dogubayazit adina, Agri adina ve Türk milli egitimi adina gerçekten iftihar ettim. Çoktin ailesini yürekten tebrik ediyorum” dedi.



“Geri kalmisligin giderilmesi noktasinda egitimin ne kadar önemli oldugu düsüncesiyle bu yatirimi yaptik”

Egitim alaninda yaptiklari yatirimlarla Dogubayazit’in sadece Türkiye’de degil, dünya genelinde adindan söz ettirmesini hedeflediklerini söyleyen is adami Bisar Çoktin, “Memleketimize olan vefa borcumuzu ödemekle ilgili bir niyet diyelim bu yatirima. Bu ilçemize kazandirdigimiz üçüncü okul. Memleketimiz en iyisine layik. Elimizden geldigince iyi olsun diye çalistik. Memleketimizin ileriye gidebilmesi için, toplumumuzdaki geri kalmisligin giderilmesi noktasinda egitimin ne kadar önemli oldugu düsüncesiyle bu yatirimi yaptik. Konferans salonu, spor salonu, laboratuvarlari, kütüphanesi, yemekhanesi ve geri kalan her seyi mevcut okulumuzda. 24 derslikli bir fen lisesi burasi. Bu yil 90 ögrenci kabul edildi. Buraya gelen bütün ögrencilerimize onlarin üniversite hayati ve ondan sonraki yasamlari boyunca elimizden geldigince onlarin arkasinda duracagimizi temin ederiz. Insanlar evlatlarini sehir disina göndermek istemiyordu. Kendi evlatlarimizin ilçede egitim görmesi ve çevre illerdeki ögrencilerin bizi tercih etmesi bizim için çok büyük bir gurur. Hedefimiz Dogubayazit’in öncelikle il siralamasinda en öne geçmesi, daha sonra ülkedeki maratona katilmasi ve tabi ki dünya standartlarinda herkes tarafindan bilinen, egitimle özdeslesen bir ilçe olmasi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA