Midyat'ta Saganak Nedeniyle Ev Ve Is Yerlerini Su Basti

Mardin’in Midyat ilçesinde yagislar nedeniyle is yerleri, tekstil atölyeleri ve evler sular altinda kaldi. Itfaiye ekipleri su baskinlarina müdahale etti.

Midyat'ta Saganak Nedeniyle Ev Ve Is Yerlerini Su Basti
Midyat’ta saganak nedeniyle birçok yapiyi yagmur sulari basti. Ihbar üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti. Yaklasik 53 tane su baskini ihbari alan ekipler, su ana kadar 14 su baskinindan etkilenen yere müdahale etti. Gece 03.00’ten beri araliksiz su baskinlarina müdahale eden ekipler, meydana gelen zarari en aza indirmek için seferber oldu. Yagan yagmur sularinda, Seyitler, Bahçelievler, Sanayi, Gölcük ve Baglar Mahallesi’nde bulunan ev ve is yerleri sular altinda kaldi.

Tekstil atölyesi sahibi Idris Demirtas, yagmur sularindan dolayi is yerlerinin yaklasik 1 metreye kadar sular altinda kaldigini söyledi.

Zararlarinin çok oldugunu belirten Demirtas, "Binada ne bir önlem ne bir gideri var. Bu zararlarimizin karsilanmasini istiyoruz. Ilgili mevkiler bizlere yardimci olsunlar. Sabah ilk geldigimde suyu gördüm, direkt 112’yi aradim, arkadaslar geldi. Hala suyu bosaltiyorlar. Yaklasik 2 saattir çalisiyorlar, içeride hala yaklasik yarim metre su var. 13 makinemiz içeride vardi" dedi.

Kaynak: İHA