Meteoroloji Uyarmisti, Yüksekova Beyaza Büründü

Meteoroloji Genel Müdürlügünün tarafindan yapilan uyarilardan sonra Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aksam saatlerinde baslayan kar yagisi sehri beyaza bürüdü.

Meteoroloji Uyarmisti, Yüksekova Beyaza Büründü
Yüksekova ilçesinde haftalardir soguk havalar etkisini sürdürürken, aksam saatlerinde karla karisik yagmur etkisini gösterdi. Cilo daglarinin yüksek kesimleri yagan karla beraber 5 santimetreyi bulurken, ilçe merkezinde baslayan kar yagisi hayati olumsuz etkilemeye basladi.

Ilçe merkezinde baslayan kar yagisi sehri beyaza bürüdü.

Meteoroloji’den yapilan açiklamaya göre, Iç Anadolu’nun dogusu, Bati ve Orta Karadeniz’de, Dogu Anadolu’nun güney ve bati ile Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve dogu kesimlerinde kuvvetli yagis bekleniyor.

Kar Etkili Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ’’Aksam aksam saatlerinden itibaren ise Adiyaman, Malatya, Elazig çevreleri ile zamanla Tunceli, Diyarbakir, Siirt, Batman, Bitlis ve Van’in güneyinde yerel olarak kuvvetli, Bingöl, Elazig’in güneyi, Diyarbakir ve Batman’in kuzeyi, Mardin, Sirnak ve Hakkari’de çok kuvvetli saganak bekleniyor. Yagislarin 1700 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde etkili olacagi degerlendiriliyor’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA