Kaymakam Aydin Açiklamasi 'Kadinlarimiza Yönelik Yapilan Her Türlü Siddet Insanliga Ihanettir'

Van’in Ipekyolu Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle seminer düzenlendi.

Kaymakam Aydin Açiklamasi 'Kadinlarimiza Yönelik Yapilan Her Türlü Siddet Insanliga Ihanettir'
Ipekyolu Belediyesinin konferans salonunda gerçeklesen seminerin açilisinda konusan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, siddet olgusunun çok farkli uygulama sekilleri ve boyutlariyla tüm dünyada genel bir sorun olusturdugunu söyledi.

Aydin, “Kadinlarimiza yönelik yapilan her türlü siddet insanliga ihanettir. Kadina siddeti bir suç olarak görüyoruz. Çünkü kadini ezmek, ona zulmetmek ve hatta canina kiymak, ancak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir. 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde, tüm kadinlara saglik, sihhat, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

Seminerde Doç. Dr. Zöhre Kaya ise kadina yönelik siddet konusunda bilgi ve farkindalik kazandirma, siddet türleri, önleyici ve koruyucu faktörler konusunda bilgilendirmelerde bulunurken, Avukat Emel Baris da yasal haklara deginerek Kadin Destek Uygulamasi (KADES) ile Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM) hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Egitim semineri, plaket töreni ve fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA