Fiskobirlik'te Lütfi Bayraktar Güven Tazeledi

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Bayraktar, güven tazeleyerek yeniden baskan seçildi.

Fiskobirlik'te Lütfi Bayraktar Güven Tazeledi
Findik Tarim ve Satis Kooperatifleri Birligi’nin (FISKOBIRLIK) 2021-2022 Olagan Genel Kurul Toplantisi, Fiskobirlik’in EFIT tesislerinde yapildi. Toplantiya 135 delegeden 119’u katildi.

Mevcut baskan Lütfi Bayraktar, tek listeyle girdigi seçimde oylarin tamamini alarak yeniden yönetim kurulu baskanligina seçildi.

Fiskobirlik’in ilerleyen yillarda ciddi gelir elde edecegini vurgulayan Bayraktar, “Fiskobirlik’in potansiyeli çok büyük. Hep söylüyorum. Fiskobirlik eksi birlerdeydi. O sebeple veya bu sebeple. Simdi ise arti onlarda. Bir sürü arti alacak yollari var. Biz son bir yilda Fiskobirlik’in marka gücünü de bir degere dönüstürmek için çaba içerisindeyiz. Bir kisim firmalarla is birligimiz var. Emin olun bir iki yil içerisinde çok ciddi cirolara ulasacagiz. Arkadaslar diyor ki 50 milyon lira net karimiz olur. 50 milyon bize az gelebilir. Hakikaten Fiskobirlik için 50 milyon azdir. Ama 500 milyon lira zararlardan 50 milyon lira karlara gelmek önemli bir asamadir” dedi.

Bayraktar, Fiskobirlik’in Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alim fiyatlari üzerinden neden findik almadigi yönündeki elestirilere cevap vererek sunlari söyledi:

“Söylemek istedigim bir mesele var. Fiskobirlik neden TMO fiyatindan findik almiyor diyen insanlar var. Biz müdahale kurumu degiliz artik. Biz piyasada rekabet edecegiz, para kazanacagiz, borçlari ödeyecegiz, cari giderleri ödeyecegiz ve güçlenecegiz. Biz su anda üreticiyi korumaya çalisacagiz. Ama öncelikle meselemiz kurumu güçlendirmek ve kurumu korumaktir.”

Lütfi Bayraktar baskanliginda olusan yeni yönetim kurulu ise Arif Kayali, Sitki Sarman, Murat Kumas, Irfan Çakar ve Kani Uygun’dan olustu.
Kaynak: İHA