Üniversitede 'Yazar Okumalari' Etkinligi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde “Yazar Okumalari” etkinlik serisinin ilk toplantisi gerçeklestirildi.

Üniversitede 'Yazar Okumalari' Etkinligi
Edebiyat ve Kültür Toplulugunun düzenledigi Yazar Okumalari Etkinlik Serisi’nin ilki, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Ruhat Yasar, Arastirma Görevlileri M. Fatih Aydin, Sefa Altay, Muhammed Ali Agca, Bedirhan Teke ve Edebiyat ve Kültür Toplulugu Baskani Sena Ekmekçioglu’nun katilimlariyla gerçeklestirildi.

Prof. Dr. M. Ruhat Yasar, okumaya ve yazmaya yönelik böyle bir etkinligin katilimcilara saglayacagi faydalar konusunda bir giris konusmasi gerçeklestirdi.

Yasar, okumanin önemini vurgularken ayni zamanda dogru okumanin yapilmasi gerekliligine de degindi.

Bu baglamda okumanin, dogru kaynagi, dogru biçimde okumaya karsilik geldigini ifade eden, Yasar, dogru okumayla birlikte gerçeklestirilecek olan faaliyetin, düsünme ve yazma ile de desteklenmesi gerekliligini vurguladi.

Ögretim görevlisi Aydin, Yazar Okumalari etkinliginin günümüz toplumunda degeri çok fazla verilmeyen ‘düsünme’ faaliyetini gerçeklestirmemize yardimci olacagini ifade etti.

Ögretim görevlisi Altay, konusmasina etkili okuma ve yazma biçimlerini anlatarak basladi.

Altay, Bu baglamda, degerlendirme yazilarinin konu, anahtar kavramlar, amaç, örneklerle destekleme ve sonuç bölümlerini içermesinin gerekliligini vurguladi.

Ardindan Ögretim görevlisi Mustafa Kutlu’nun eserlerindeki ana temalar olan geleneksellik - modernlik, kir - kent, maneviyat - maddiyat, kolektivite - bireysellik gibi karsitliklar ekseninde bir sunum gerçeklestirdi.

Ögretim görevlisi Muhammed Ali Agca, Kutlu’nun hikayelerinden hareketle birtakim psikolojik kavramlarin önemini vurgulayarak, Bu baglamda, Maslow’un ‘kendini gerçeklestirme’ kavraminin Kutlu’nun hikâyelerinde islendigini ifade etti.

Kaynak: İHA