Kaymakam Özçelik Açiklamasi 'Kadina Siddet, Geleneklerimizle Asla Bagdasmiyor'

Bitlis’in Hizan Kaymakami Nurhilal Özçelik, “Ümit ediyoruz ki millet olarak hiçbir sekilde onaylamadigimiz, geleneklerimizle asla bagdasmayan kadina siddet hadiseleri ülkemizde ve dünyada meydana gelmez" dedi.

Kaymakam Özçelik Açiklamasi 'Kadina Siddet, Geleneklerimizle Asla Bagdasmiyor'
Kaymakam Özçelik baskanliginda kadina yönelik siddetle mücadele koordinasyon izleme, degerlendirme ve siddet magduru kadinlarin korunmasi ve kadina yönelik siddetin önlenmesine dair koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasi amaciyla toplanti yapildi. Toplantida konusan Kaymakam Özçelik, koordinasyon toplantisinin kadina yönelik siddet konusunda kurumlar arasinda koordinasyon ve isbirliginin güçlendirilmesi, ayrica üretilen çözüm önerilerinin degerlendirilmesi amaciyla yapildigini söyledi.

Özçelik, “Ümit ediyoruz ki millet olarak hiçbir sekilde onaylamadigimiz, geleneklerimizle asla bagdasmayan kadina siddet hadiseleri ülkemizde ve dünyada meydana gelmez" seklinde konustu.

Toplanti, yapilan sunumlarin ardindan kadina yönelik siddet hususunda ilçede yürütülen çalismalarin görüsülüp degerlendirilmesi ile sona erdi.

Toplantiya Kaymakam Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Baskani Cezail Aktas, Cumhuriyet Bassavcisi Ismail Özcan, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Burhan Çolak, Ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Metin Eyidogan ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA