KARDEMIR'de Yenilenen Yüksek Firin Devreye Alindi

Türkiye’nin ilk entegre sanayi kurulusu Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S., nisan ayinda baslattigi 4 Numarali Yüksek Firininin yenileme çalismalarini tamamladi.

KARDEMIR'de Yenilenen Yüksek Firin Devreye Alindi


Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardimcisi ve KARDEMIR Yönetim Kurulu Baskani Alparslan Bayraktar’in katilimiyla yenilenen yüksek firin törenle hizmete alindi. Yüksek firin yenileme çalismalarinin planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasindan duyduklari memnuniyeti dile getiren Bayraktar, "Firinimizin yenileme çalismalarinin tamamlanip, faaliyete aliniyor olmasinin, büyük KARDEMIR ailesine, kentimize ve Türk çelik sektörüne hayirli olmasini dilerim" dedi.



Bayraktar, konusmasinda, çelik üretim faaliyetlerinde yüksek firinlarin önemini ve yenileme çalismalarina degindi. Konusmalarin ardindan Karabük Il Müftü Yardimcisi Mahmut Emin’in dualariyla 4 Numarali Yüksek Firin Kontrol Odasi’nda, firinin isletmeye alinmasi için butona basilmasi ile birlikte atesleme töreni gerçeklestirildi.

Sirketten yapilan açiklamada, toplam 4 adet yüksek firini ve çelikhanesi ile birlikte yillik 2,5 milyon ton sivi ham çelik üretimi gerçeklestiren fabrikanin, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatirim hedefleri ile ulusal ve uluslararasi çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ettigi belirtildi.

Özellikle vasifli çelik ve yeni ihracat pazarlari konusunda çalismalarini ilerleten sirketin, 2022 yili içerisinde tamamlamis oldugu iki yüksek firin yenilenmesi ile gelecek yillara daha emin adimlarla ilerledigi kaydedildi.
Kaynak: İHA