Jandarmadan 25 Kasim Etkinlikleri

Mugla’nin Bodrum ilçesinde jandarma ekipleri, “25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadele Günü” çerçevesinde bir dizi farkindalik etkinligi gerçeklestirdi. Ayrica, Bodrum Kalesi ve jandarma personel lojmani turuncu isikla aydinlatildi.

Jandarmadan 25 Kasim Etkinlikleri


Bodrum Ilçe Jandarma Komutanligi Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi’nin girisimleri ile 9’u Bodrum merkezde olmak üzere ilçedeki farkli mahallelerdeki 24 noktada “Kadina El Kalkamaz” ve “Kadin Destek Uygulamasi(KADES)” afisleri yayinlandi.

Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi, Jandarma Trafik Takim Komutanligi ve Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürlügü görevlileri Gündogan’da kadin yolcu ve soförlere karanfil hediye etti, KADES uygulamasi hakkinda bilgilendirme yapti.

Mumcular bölgesindeki kahvehanelerde de “Kadina El Kalkamaz” slogani çerçevesinde “6284 sayili ailenin korunmasi ve kadina yönelik siddetin önlenmesi kanun” hakkinda bilgilendirme yapildi, brosür ve karanfil dagitildi.

Ayrica Ilçe Jandarma Komutanligi lojmaninin dis cephesi, kadina yönelik siddetle mücadelenin rengi olan turuncu renk isikla isiklandirildi. Bodrum Kalesi’nin bir kismi da bu çerçevede turuncu renk isikla isiklandirildigi görüldü.

Kaynak: İHA