Büyüksehir, Danisma Merkezleri Ile Kadinlarin Yaninda
Mugla Büyüksehir Belediyesi Kadin Danisma Hizmetleri ile her türlü siddete maruz kalmis ya da kalma riski tasiyan kadinlari güçlendirmek ve hayata tekrar katilimlarini saglamak için ücretsiz psikolojik destek veriyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi kadina yönelik siddetle mücadele çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi Kadin Danisma Merkezleri ile siddet gören kadinlarin sosyal ekonomik yönden güçlendirilmesi, bosanma sonrasi desteklenmesi, maruz kaldiklari her türlü siddet türü (fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik) ile psikolojik açidan mücadele etmesi için destek veriyor.
Büyüksehir Belediyesi 2019 yilinda Fethiye ve Bodrum ilçelerinde hizmete geçirdigi Kadin Danisma Merkezleri’nde psikolog, sosyal hizmet uzmani ve sosyolog tarafindan vatandaslara ücretsiz psikolojik destek veriliyor. “Tüm karanliklara kadinlarin içindeki aydinlik yeter” mottosuyla çalismalarini sürdüren Mugla Büyüksehir Belediyesi ekipleri danisma merkezlerinde toplum içeresinde siddete maruz kalan, ayrimciliga ugrayan ve kendi haklarini savunmakta zorlanan kadinlar için siginma evleri, hukuki destek, siddet önleme merkezleri (SÖNIM), sosyal yardim kurumlari gibi ilgili kurum ve kuruluslara yönlendirilmeleri de yapiliyor. Bu çerçevesinde 2019 yilindan itibaren Fethiye ve Bodrum ilçelerinde bulunan Kadin Danisma Merkezlerinde uzman psikologlar tarafindan danismanlik hizmeti verilmeye devam ediliyor. Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Kadin Danisma Merkezlerinden ücretsiz psikolojik danismanlik hizmeti almak isteyen vatandaslarin 444 48 01 numarali çagri merkezimizden randevu almalari yeterli oluyor.
