Baskentte 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Haftasi' Çerçevesinde Etkinlikler Düzenlendi

Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan, "25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Haftasi" dolayisiyla sehir genelinde çesitli etkinlikler düzenlendi.

Baskentte 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Haftasi' Çerçevesinde Etkinlikler Düzenlendi
Ankara Büyüksehir Belediyesi, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Haftasi’nda çesitli etkinliklere ev sahipligi yapti. Ankara metrosunda “Siddete Tolerans Yok” sloganiyla baslatilan farkindalik kampanyasindan Etimesgut’ta “Siddetsiz Hayat Fidanligi” olusturulmasina, Eymir Ormani’nda gerçeklestirilen “Siddetsiz Adimlar” yürüyüsünden Kadin Lokallerinde kurulan Hayat Atölyesi’ne kadar düzenlenen pek çok etkinlikle Baskentli kadinlar bir araya geldi.

"Kadinlarimizin hayatin her alaninda siddetten uzak, mutlu ve huzurlu bir yasam geçirmeleri en büyük dilegim"

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Haftasi çerçevesinde ABB Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ile Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlügü de ortaklasa bir farkindalik çalismasina imza atti. Ankara metrosu vagonlarinda bulunan tutamaçlarla; siddete ugrayan kadinlarin basvurabilecekleri merkezlerin iletisim bilgileri ve Büyüksehir Belediyesinin kadinlara sagladigi hizmetlerin yer aldigi bilgiler anlatildi. Farkindalik çalismasi çerçevesinde hazirlamis olduklari görsel materyalleri ve ürünleri toplu tasima araçlarinda vatandaslarla paylasmak istediklerini belirten EGO Genel Müdürlügü Hizmet Iyilestirme ve Kurumsal Gelisim Daire Baskani Ayten Gök, “Kadinlarimizin hayatin her alaninda evlerinde, is yerlerinde, kamusal alanlarda siddetten uzak mutlu ve huzurlu keyifli bir yasam geçirmeleri en büyük dilegimdir” dedi.



Baskentli kadinlardan “siddetsiz adimlar” yürüyüsü

Kadin dostu uygulama ve çalismalariyla örnek olan ABB, “siddetsiz adimlar” sloganiyla Eymir Ormani’nda yürüyüs düzenledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi ile Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanliginin birlikte düzenledigi yürüyüse birçok kadin katildi.

Düzenlendikleri yürüyüsle farkindalik olusturmak istediklerini belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Mustafa Artunç, “Gerçeklestirdigimiz yürüyüsle farkindalik olusturmak istiyoruz ve kadina siddete hayir diyoruz” ifadelerini kullandi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Kadin Çalismalari Birim Sefi Senay Yilmaz, etkinliklerle ilgili "Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak 25 Kasim Kadina Siddete Karsi Mücadele Haftasi’nda etkinlikler düzenledik. Amacimiz bu güne dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak" cümlelerine yer verdi.
Kaynak: İHA