AK Parti Sözcüsü Çelik'hen Konya'daki Görüntülerle Ilgili Açiklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Konya’da hayvanlara iskenceyle ilgili olarak, "Yetkililer bu dogrultuda gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandirilmistir. Konya’daki kahredici görüntülerin ardindan valiligimiz ve belediyemiz hemen müdahale etmistir. Ilgili kisiler görevden alinmistir. Bassavcilik sorusturma baslatmistir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Konya’da hayvanlara iskence görüntülerine iliskin sosyal medya hesabindan açiklamada bulundu. Çelik paylasiminda su ifadelere yer verdi:

"Bütün canlilar ayni evrenin parçasiyiz. Konya’da hayvanlara karsi sergilenen vahsi tutum, hepimizin vicdanini yaraladi ve derinden üzdü. Bütün canlilarin ortak kaderi paylastigina inanan bir degerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapilan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz. Evlatlarimizin ve vatandaslarimizin sahipsiz hayvanlar tarafindan saldiriya ugramasini, vatandaslarimizin magdur olmasini engelleyecek tüm tedbirleri alacagiz. Ayni zamanda da hayvanlarin eziyet ve zulüm görmesini engelleyecek mücadeleyi vermeye devam edecegiz. Cumhurbaskanimizin açikladigi gibi hem sokak hayvanlarina sahip çikacak hem de insanimizin bu tür sorunlarla karsilasmamasini saglayacak tavrimizi daha etkili sekilde uygulayacagiz. Yetkililer bu dogrultuda gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandirilmistir. Konya’daki kahredici görüntülerin ardindan valiligimiz ve belediyemiz hemen müdahale etmistir. Ilgili kisiler görevden alinmistir. Bassavcilik sorusturma baslatmistir."
Kaynak: İHA