Fedakar Ögretmen Soba Yakiyor, Sinifi Temizliyor

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Akalin köyünde görev yapan fedakar Sinif Ögretmeni Nur Banu Aydas, zorlu kis sartlarinin etkili oldugu köyde ögrencilerinin üsümemesi için sobayi yakip okulun temizlik islerini yapiyor.

Fedakar Ögretmen Soba Yakiyor, Sinifi Temizliyor
Düzce’den 4 sene önce Yüksekova’ya atanan ve Akalin köyünde ögretmenlik yapan Nur Banu Aydas, tüm zorluklara ragmen ögrencilerini gelecege hazirliyor. Nur Banu ögretmen, ögrencileri için odun toplayip sobayi yakmasi ve siniflari temizlemesi de büyük takdir topluyor. Babasinin evindeyken hiç soba yakmadigini belirten Aydas, çocuklarin üsümemesi için ögretmen olarak görev yaptigi okulda soba yakmayi ögrendigini söyledi.

Ögrencileri sikilmasin diye ders arasi onlarla oyun oynamayi da ihmal etmeyen Nur Banu Aydas, “Yüksekova’da 4 yildir görev yapiyorum ve Düzceliyim. Dogu bati fark etmeksizin bayragimizin dalgalandigi her yerde görevimizi en iyi sekilde yerine getirmek için buradayiz. Çocuklariniz bu kapidan girdikten sonra bizlerin çocuklari oluyor. Bundan dolayidir ki onlarin rahati için, yeri geliyor odun tasiyoruz, soba yakiyoruz, siniflarimizi temizliyoruz, burunlarini bile siliyoruz. Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söyledigi gibi yeni nesillerimizin gelecegi emin ellerde, bizler onlar için buradayiz” dedi.

Kaynak: İHA