Dügün Konvoyunun Önünü Kesen 3 Kisi 'Gasp Girisimi' Iddiasiyla Yargilanmaya Baslandi

Kayseri’de otomobille dügün konvoyunun önünü keserek gelin ve damadin bulundugu araci gasp etmeye çalistiklari öne sürülen 3 kisinin yargilanmasina baslandi.

Dügün Konvoyunun Önünü Kesen 3 Kisi 'Gasp Girisimi' Iddiasiyla Yargilanmaya Baslandi
Kayseri 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada, tutuksuz saniklar I.A., K.K. ve B.H. ile baska suçtan tutuklu olan müsteki damat M.K.C, babasi S.C. ve K.Ç. ile taraf avukatlari hazir bulundu. Sanik I.A. savunmasinda, bahsis almak amaciyla araçlariyla dügün konvoyuna katildiklarini, sonrasinda yanlis anlasildiklarini ve aralarinda kavga çiktigini belirtti.

I.A., karsi tarafin kalabalik olmasi sebebiyle kaçmaya çalisirken otomobillerini durdurmaya çalisan müsteki S.C.’nin bir süre sürüklendigini söyledi.



Sanik K.K. ise ilkokul arkadasi 2 sanikla bahsis almak için dügün konvoyunu durdurmak istediklerini ve sonrasinda aralarinda bir anda kavga çiktigini söyledi.



Sanik B.H. ise savunmasinda müstekilerden özür dileyerek, varsa zararlarini gidermek istediklerini belirtti.

Müsteki damat M.K.C. de saniklarin en mutlu günlerini berbat ettiklerini belirtti.

Olay sirasinda gelinde dügünde takilan altinlar oldugunu anlatan M.C.K., "Bizi gasp etmelerinden korktuk. Bizden zarf istemediler. Sonrasinda hem benim hem de esimin tarafi ’bunlar senin belalilarin’ diyerek beni suçladilar. Esimle tartistik. O nedenle su anda cezaevindeyim ve benim yuvam yikiliyor. Hepsinden sikayetçiyim" dedi.

Damadin babasi S.C. de tanimadigi saniklarin 31 Agustos 2021’de merkez Melikgazi ilçesi Kartal Kavsagi’nda dügün konvoyunun önünü kestigini ve ellerinde biçakla küfür ederek araçtan indiklerini söyledi.

Bu kisilerin biçakla gelin arabasinin camini kirmaya çalistiklarini belirten S.C., "Oglumu ve gelinimi öldürmelerinden korktum. Yanlarina gidince biçakla saldirdilar. Sehir eskiyalari en mutlu günümüzü zehir ettiler. Araçlarinda bulunanlar uyusturucu kullandiklarini gösteriyordu. Biçakla bizi gasp etmeye çalistilar. Peslerinden gidince beni araçlariyla 30-40 metre sürüklediler. Yaralandim, sikayetçiyim" diye konustu.

Müsteki K.Ç. ise saniklarin yanlarinda bulunan biçaklarin sapi ile gelin arabasinin camini kirarak içeriye girmeye çalistiklarini ancak basaramadiklarini kaydetti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA