Battalgazi Ziraat Odasi'nin Tasinacak Iddiasina Muhtarlardan Tepki

Battalgazi Ziraat Odasi’nin sehir merkezine tasinacagini iddia eden bir gurup mahalle muhtari, duruma tepki göstererek bu yanlistan vazgeçilmesi çagrisinda bulundu.

Battalgazi Ziraat Odasi'nin Tasinacak Iddiasina Muhtarlardan Tepki
Battalgazi ilçesine bagli Muhtarlardan tepki. Battalgazi Ziraat Odasinin tasindigini iddia ederek tepki gösterdiler.

Malatya’nin Battalgazi ilçesine bagli bir gurup muhtar düzenledikleri basin toplantisi ile Battalgazi Ziraat Odasi’nin kent merkezine tasinacagi haberlerine tepki gösterdi.

Muhtarlar adina konusma yapan Agilyazi Mahallesi Muhtari Yasar Adak, Battalgazi Ziraat Odasi’nin kent merkezine tasinma planinin ilçedeki çiftçileri magdur edecegini ve bu nedenle yetkililerden bu konuda yardim beklediklerini söyledi.



Ziraat odasinin ilçeden sehir merkezine tasinmasi durumunda çiftçilerin zorluk yasayacagini ifade eden Adak, “Battalgazi Ziraat Odasi eger merkeze tasinirsa, çiftçiler zor durumda kalacak. Sehir merkezine bir evrak için gidip gelerek daha çok masraf ve zaman kaybi yasayacaklar” dedi.

Battalgazi Alacakapi Mahallesi Muhtari Nafiz Sayin’da tarimin yogun oldugu bir ilçede ziraat odasinin sehir merkezine tasinma fikrine karsi çiktiklarini belirterek, “Tarimin yogun oldugu bu bölgede çiftçilerimiz ilçe tarim müdürlügünün de burada olmasiyla beraber islerini süratli bir sekilde hallediyorlar. Ancak Battalgazi Ziraat Odasi’nin kent merkezine tasinmasi durumunda mesafenin uzak olmasi ile çiftçilerimiz magdur olacak ve zaman kaybi yasayacaklardir. Bu sebeple yetkililerin biran önce bir soruna bir çözüm bulmasi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA