Balikesir'de Tiyatro Aski Engel Tanimadi

Burhaniye ilçesinde, Türkiye Sakatlar Dernegi Burhaniye Subesinin üncülügünde, engellilerin toplumda kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini saglamak amaciyla kurulan tiyatro toplulugu çalismalarini sürdürürken, 3 Aralik Dünya Engelliler Gününde “Bu oyun engellenemez” adli eseri sahneleyecek. Filiz Çaglayan Kayali’nin yazip yönettigi oyuna, Engel Biziz Dernegi ve Burhaniye Öykü Atölyesi de destek veriyor.

Balikesir'de Tiyatro Aski Engel Tanimadi
Öykü Atölyesinden Filiz Çaglayan Kayali’nin öncülügünde 6 aydir çalismalarini sürdüren tiyatrocular, Reha Yurdakul Kültür Merkezinde çalismalarini sürdürürken, yasanmis hayat hikayelerinden olusan “Bu oyun engellenemez” adli oyunu 3 Aralik Dünya Tiyatrolar Gününde sahneleyecek. Prova çalismalarini sürdüren oyuncular büyük heyecan yasarken, tiyatro severleri 3 Aralikta sahnelenecek oyunu izlemeye çagirdi. Oyunda görev almaktan mutlu oldugunu anlatan Baise Zeybek, “Bu oyun engellenemez adli oyun ile sahneye çikmaya hazirlaniyoruz. Oyunumuzu, 3 Aralik ta saat 15.00 de sergileyecegiz. Hepinizi bekliyoruz. Hayatimizda yasadigimiz zorluklari kaleme aldik. Umarim sizde begenirsiniz” dedi.

Oyunun yazar ve yönetmeni Filiz Çaglayan Kayali da, “Pandemi sonu oyunumuzu yazdim. Yazdigimiz oyunu arkadaslar begendi. Hepsi çok mutlu oldular gördükleri sahnelerden. Çünkü, birebir onlari izleyerek onlarin anlattiklari ile yola çiktim. Birebir yasanmis hayat hikayeleridir burada anlattiklarim. Yaklasik 6 aydir çalisiyoruz. Çok keyif aliyoruz. Destek veren gruplara çok tesekkür ediyorum. Bu proje, Burhaniye Öykü Atölyesi, Türkiye Sakatlar Dernegi ve Engel Biziz Derneginin ortaklasa bir çalismasidir. 3 Aralikta oyunumuzu sergileyecegiz. Herkesi oyunumuzu izlemeye bekleriz” dedi.

Oyunda emegi geçenlere tesekkür eden Türkiye Sakatlar Dernegi Burhaniye Sube Baskani Gürsel Vardar, “Filiz Çaglayan Kayali ve ekibi ile çalismaya basladik. Sag olsun bizleri kirmadi. Türkiye Sakatlar Dernegi, Engel Biziz Dernegi ve Öykü Atölyesi ile birlikte Kent Konseyi Engelli Meclisi çatisi altinda tiyatro oyunumuzu çalismaya basladik. 3 Aralik Dünya Engelliler Gününe yetistirmeye çalisiyoruz. Bütün arkadaslarimiz özveri ile çalisiyorlar. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Bu oyunumuzda yasanmisliklarimizi sergileyecegiz. Toplumun engellilere bakis açisi nedir. Toplum psikolojisi nasil. Bunlari vurgulamaya çalisiyoruz. Bu anlamda tüm dostlarimizi 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde tiyatro oyunumuzu seyretmeye davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA