8 Ülkeden 350 Eser Ve 270 Sanatçinin Katildigi 'Fütürizm' Sergisi Açildi

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi tarafindan düzenlenen ve 350 eser ve 270 sanatçinin katildigi Uluslararasi Posta Sanati (Fütürizm) Sergisi açildi.

8 Ülkeden 350 Eser Ve 270 Sanatçinin Katildigi 'Fütürizm' Sergisi Açildi
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Grafik Tasarimi Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Elif Tarlakazan ve Arastirma Görevlisi Dr. Sofya C. Canbolat küratörlügünde düzenlenen Uluslararasi Posta Sanati Fütürizm Sergisi kapilarini ziyaretçilerine açti. Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Sergi Salonu’nda açilan sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi, ögretim üyeleri, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Saglik Bilimleri Dekani Abdulkadir Tuna, Kastamonu PT T Genel Müdürlügü Basmüdürü V. Ayten Karakoca, Isletme Müdürü V. Mustafa Domurcuk, Idari Mali Birimler Müdürü V. Sükrü Yanik ve çok sayida ögrenci katilim sagladi.

Sergi ile ilgili açiklamalarda bulunan Grafik Tasarim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Elif Tarlakazan, bu yilki temayi fütürizm olarak belirlediklerini belirterek, 350’ye yakin eserin sergide yer aldigini ve 8 ülkeden katilim saglandigini ifade etti.

Geleneksel hale gelen posta sanati sergisine bu yil 8 ülkeden 350 eser, 270 sanatçi katilim sagladi.

Sergi ile ilgili bilgi veren Grafik Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Burak E. Tarlakazan, posta sanati sergisinin dördüncüsünü düzenlediklerini vurgulayarak, “Gelecekte ne olabilir ve bizler bunu sanat olarak nasil ifade ederiz düsüncesiyle serginin bu yilki konusunu belirledik ve sergimizi düzenledik” dedi.

Sergi, 23 Aralik 2022 tarihine kadar izleyiciye açik olacak. Ayni zamanda online olarak ’www.artanddesignplatform.com’ adresinden de sergi gezilebilecek.

Öte yandan, Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Grafik Tasarimi Bölümü tarafindan düzenlenen “Benim Ögretmenim” isimli ulusal katilimli davetli sanat etkinlikleri sergisi açildi. Sergiyle her yil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün basögretmen oldugu 24 Kasim günü kutlanan “en yüce meslek”, ögretmenler gününün önemi vurgulandi.
Kaynak: İHA