MHP'li Vahapoglu, HDP'lilere Sert Çikisti

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoglu, seçim takvimi geregi Taksim ve Gaziantep saldirilarinin önceden tasarlanmis eylemler oldugunu iddia eden HDP’li Garo Paylan ile Tulay Hatimogullari Oruç’a sert çikti. Bu tarz iftira ve oyunlarin Osmanli döneminde de sahnelendigini belirten Vahapoglu, “Dünkü Osmanli yok, bugün güçlü bir Türkiye var. Size yol vermeyecek, geçit vermeyecek. Bunu bilin, yazin bir tarafiniza” dedi.

MHP'li Vahapoglu, HDP'lilere Sert Çikisti
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanligi’nin 2021 yili kesin hesabi ile 2023 yili bütçe kanun teklifi görüsmeleri sirasinda HDP’li ve CHP’li milletvekillerinin terör ve Yunanistan konusunda takindiklari tavrin kabul edilemez oldugunu belirten MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoglu, Taksim’deki terör saldirisinin zanlilarindan Albashir’in ifadesini kastederek, "Aliyorsunuz basini kes, sonunu kes, ortada isinize geleni söyleyin. Yok böyle bir sey. Türkiye’nin sagladigi demokratik ortami Türkiye’nin aleyhine kullanamazsiniz. Yaptiginiz bütün ithamlar, dile getirdiginiz bütün konular Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni töhmet altina sokmak üzere kurgulanmis" dedi.



“Biz bu oyunlari Osmanli döneminde gördük"

Garo Paylan’a “HDP’li hatip, dinle beni dinle” diye çikisan Vahapoglu, söyle devam etti:

“Bakin, (Albashir) terör örgütü YPG’den Türkiye’ye gitmesi için talimat aldigini ancak niye gitmesi gerektiginin söylenmedigini, ailesinin tehdit altinda bulundugunu, Türkiye’ye Bilal Hassan’la geldigini ve daha önce 3 kez Taksim’e kesif için gittigini söyledi.

Bilal’le birlikte taksiye bindiklerini ve taksideyken Bilal’e telefon geldigini ‘Sen git, ben gelecegim’ dedigi ifadesinde yer aliyor. Ifadesinin devaminda ise, ’Elimdeki çantayla Istiklal Caddesi’ne gittim, bankta oturuyordum çantayi elledim, cips falan vardi, altinda da yumusak bir sey vardi. Kirk dakika bekledim’ demis. Bakin, burasi önemli. Ve diyor ki, ‘Telefon geldi, çantayi oraya birak, oradan ayril’. Bunlari niye söylemiyorsunuz, kimin sözcülügünü yapiyorsunuz?”

“Burasi Türkiye Büyük Millet Meclisi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni gerçekler disinda birtakim iftiralarla töhmet altinda birakamazsiniz, güvenlik güçlerini töhmet altinda birakamazsiniz” diyen Vahapoglu, HDP’li milletvekillerini seçildikleri gün kürsüye çikarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sadakatle bagli hizmet etmek üzere ettikleri yemine sadik kalmaya çagirdi. Vahapoglu, “Biz bu oyunlari Osmanli döneminde gördük. Dünkü Osmanli yok, bugün güçlü bir Türkiye var. Size yol vermeyecek, geçit vermeyecek. Bunu bilin, yazin bir tarafiniza” dedi.

Garo Paylan, Vahapoglu’nun bu sözlerine cevap vermezken, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, HDP’lilere dönerek “Bu kadar” dedi.



“Terör sorunu var, PKK sorunu var”

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatimogullari Oruç’un “Taksim ve Gaziantep’teki patlamalarin tasarlanmis saldirilar olduguna dair kanaat yüksektir. Bunu bir seçim siyaseti olarak görüyoruz” seklindeki teröre destek veren tavrini sürdüren HDP Diyarbakir Milletvekili Garo Paylan, Taksim ve Gaziantep’te masum sivillerin can verdigi saldiriyi “Bu tip olaylarda olayin hep bir görünen tarafi vardir ve görmemiz istenen tarafi var. Bir de büyük fotograf vardir” derken, Paylan’a “Parmak sallamadan konus” diye çikisan MHP Bursa Milletvekili Vahapoglu, “Terör sorunu var, PKK sorunu var” karsiligini verdi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in da katildigi görüsmeler sirasinda CHP Istanbul Milletvekili Ibrahim Özden Kaboglu ise, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Ege Denizi’nde kita sahanligini 12 mile çikartmak için firsat kollayan ve Türkiye’ye yakin adalari Lozan’a aykiri bir sekilde silahlandiran Yunanistan’a yönelik “Bir gece ansizin gelebiliriz” seklindeki sözlerinin Anayasa’ya aykiri oldugunu iddia etti. Kaboglu’na AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Yunan milletvekili olsa böyle konusur”, MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoglu da “Yok böyle bir rezillik” seklinde tepki gösterdi.
Kaynak: İHA