Meksika'dan ABD'ye Kaçak Olarak Geçmeye Çalisan Göçmen Sinir Duvarindan Düserek Öldü

ABD’nin Meksika sinirina ördügü 9 metre yüksekligindeki duvara tirmanarak kaçak yollarla Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalisan göçmen, duvardan düserek hayatini kaybetti.

Meksika’nin Chihuahua eyaletindeki Ciudad Juarez sehrinde yasa disi yollarla ABD’ye geçmeye çalisan bir göçmen, ABD-Meksika sinirindaki 9 metre yüksekligindeki duvara tirmandiktan sonra düserek hayatini kaybetti. Ciudad Juarez sehir polisi tarafindan yapilan açiklamada, ABD sinirindaki duvara tirmanan bir kadinin düstügü ihbari üzerine olay yerine giden ekiplerin, kadini ABD tarafinda hareketsiz sekilde yatarken gördükleri bildirildi.

Duvarin diger tarafindaki ABD’nin New Mexico eyaletinin Sunland Park sehrinde ise ABD Sinir Devriyesi Ekipleri, duvar yakininda bilinçsizce yatan bir kadin bulunmasi üzerine bölgeye kurtarma ekiplerinin çagrildigini ifade etti.

Olay yerine gelen ekipler tarafindan yapilan kontroller sonucunda kadinin hayati belirtilerinin bulunmadigi tespit edildi.

Su ana kadar hayatini kaybeden göçmenin kimligi ve nereli oldugu ile ilgili herhangi bir bilgiye ulasilamazken, olayin görgü taniklari ABD’ye geçmeye çalisan kadinin duvara tirmandiktan sonra dikkatsizlik sebebiyle düstügünü söyledi.

Kaynak: İHA