Engeli Ögretmenlik Hayalini Gerçeklestirmeye Engel Olmadi

Dogustan kas hastaligi nedeniyle yasamini tekerlekli sandalyeye bagli sürdüren ögretmen Gökhan Özcan, çocukluktan bu yana hayalini kurdugu meslegini gururla yapiyor.

Engeli Ögretmenlik Hayalini Gerçeklestirmeye Engel Olmadi
Giresun’un Piraziz ilçesinde yasayan ögretmen Gökhan Özcan, ilkokul yillarindan itibaren düsledigi meslegine yaklasik bir yil önce atanarak Bulancak’ta Sehit Naci Akçay Özel Egitim Uygulama Okulu’nda görevini sürdürüyor. Görsel sanatlar ögretmeni olarak görev yaptigi okulda azmiyle özel ögrencilerine örnek olan Özcan, ögrencileriyle birlikte olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Özcan, “Her seyden önce bir ögretmen olarak görev yapiyor olmaktan çok mutluyum. Özel ögrencilerimize örnek olmak, onlara bir seyler ögreterek hayata hazirliyor olmak benim için tarifi imkansiz bir mutluluktur. Engelli bir görsel sanatlar ögretmeni olarak ögrencilerin arasindayim ve bunun onlarda da farkindalik olusturdugunu düsünüyorum. Yarin bu ögrencilerimiz büyüdükleri zaman, bir engelli ögretmenlerinin oldugunu ve engelli ögretmenin de olabildigini, kendilerinin de isterse bazi seyleri basarabileceklerine inançlari artacaktir. Bu anlamda da onlara çok katki verdigimi düsünüyorum. Iyi ki de ögretmen oldum" dedi.



Yetenegini ailesi kesfetti, ögretmenleri yönlendirdi

Resim sanatina yeteneginin ilkokul yillarinda ailesi tarafindan fark edildigini anlatan Özcan, “Annemin anlattigina göre henüz ilkokul yillarindaydi evin önünde tir park halindeymis çizmisim. Daha sonraki yillarda 10 yaslarindayken hastaligim dolayisiyla Istanbul’a tedaviye gidip gelirken gördügüm sehirler üzerinde sehir planlamalari yapmaya basladim. Benim ajandaya çizdigim bu resimleri annem alip okulda ögretmenlerime getiriyor. Bunun üzerine benim resim yetenegim kesfediliyor. Bu yönde ögretmenlerimin yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesi’ni tamamladim ve ardindan da Samsun 19 Mayis Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdim. Evin önünde duran tirin resmini çizerek basladigimiz meslek serüvenimiz bugün buralara kadar geldi” seklinde konustu.



"Umudumu kaybetmedim, hayallerimden vazgeçmedim”

Küçük yaslardan itibaren kas erimesi hastaligiyla mücadele etmeye basladigini anlatan Özcan, "Ilkokul yillarimdan itibaren fark edilen kas hastaligim beni zamanla kosma, yürüme gibi özgürlügümden alikoymaya basladi ve ardindan tedavi süreçlerim basladi.

Ancak ailemin ve ögretmenlerimin destegiyle hayattan kopmadim, hayallerimden vazgeçmedim. Hiçbir zaman umutsuz olmadim. Ailem egitim konusunda hiçbir zaman engel olmadilar. Hep destek oldular. Benim gibi engelli çocuklari olan ailelere sunu söylemek isterim, ben basardiysam onlarin çocuklari da basarabilir. Yeter ki aileleri destek olsun. Ben hiçbir zaman hayallerimden vazgeçmedim ve umudumu kaybetmedim” diye konustu.

Okul Müdürü Inci Akçay Bozkurt ise, “Gökhan ögretmenimiz çocuklarimiz için basarili bir rol model oluyor. Ögrencilerimiz Gökhan ögretmenimiz gibi basarabileceklerini düsünebiliyorlar. Velilerimiz için de ayri bir basari örnegi oluyor. Bizim göremedigim noktalari hocamiz görüp, fark edip bizi yönlendirebiliyor. Bu anlamda bizim için Gökhan ögretmenimizin okulumuzda olmasini bir sans olarak degerlendiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA