Kraman'daki Cinayet Zanlilari Mersin'de Operasyonla Yakalandi

Karaman’da yolda beklerken 2 kisinin bindigi motosikletten açilan ates sonucu hayatini kaybeden Ali Derman’in katil zanlilari İçel’de yakalandi. Cinayeti isleyen ve azmettiren toplam 4 kisi tutuklanirken, motosikletli sahislarin silahla ates ettigi anlar ise güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi.

Kraman'daki Cinayet Zanlilari Mersin'de Operasyonla Yakalandi
Olay, 17 Kasim Persembe günü aksam saatlerinde Imaret Mahallesi 130. Sokak üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, 28 yasindaki Ali Derman park halindeki bir aracin önünde cep telefonu ile konustugu esnada motosikletle sokak girisine gelen üzerinde 2 kisinin oldugu motosikletten açilan ates sonucu agir yaralandi. Saldirganlar geldikleri motosikletle kaçarken, agir yaralanan Ali Derman, kaldirildigi Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesinde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Ali Derman’in tabancadan çikan 14 kursundan 5’inin vücuduna isabet ettigi ögrenildi.

“Kaskli saldirganlarin bindikleri motosikletin plakasi sahte çikti”

Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli cinayet bürosu dedektifleri olayin ardindan kaçan kimligi belirsiz saldirganlari tespit etmek için çalisma baslatti. Ekipler ilk olarak saldirinin yasandigi sokaktaki is yerlerine ait güvenlik kamerasi kayitlarini topladi. Çok sayida kamera kaydini izleyen ekipler saldiriyi motosikletli 2 kisinin yaptigini tespit etti. Motosikletin kime ait oldugunu ögrenmek için plakasini sorgulayan ekipler plakanin sahte oldugunu belirledi. Bunun üzerine sorusturmayi derinlestiren dedektifler, taninmamak için kafalarina kask takan zanlilardan motosikleti kullananin Hakan Ö., tabancayla ates edenin de Nevzat Y., oldugunu tespit etti.

“Cinayet zanlilari İçel’de operasyonla yakalandi”

Cinayet bürosu dedektifleri zanlilar Nevzat Y. ile Hakan Ö’nün olayin hemen ardindan otomobille İçel’e kaçtiklari bilgisine ulasti. Zanlilarin İçel’de saklandiklari evlerin tespit edilmesinin ardindan İçel’e sivil ekipler gönderildi. İçel Emniyet Müdürlügü ekipleri ile birlikte zanlilarin Silifke ve Toroslar ilçesinde saklandiklari evlere operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda Nevzat Y. ile Hakan Ö. olayda kullandiklari tabancayla birlikte kiskivrak yakalanarak Karaman’a getirildi.



Cinayetle ilgili 4 kisi tutuklandi

Ali Derman cinayetini adim adim izleyen dedektifler katil zanlilari Nevzat Y. ile Hakan Ö’nün olayin oldugu gün Ali A.E. ve Hakan G. ile bulusarak konustuklarini görüntülerden tespit etti. Katil zanlilarin verdigi ifadeler üzerine Ali A.E. ve Hakan G’de olayin azmettiricisi olarak gözaltina alindi. Emniyet Müdürlügünde islemlerin tamamlanmasinin ardindan katil zanlilari Nevzat Y., Hakan Ö. ve olayin azmettiricisi oldugu ileri sürülen Ali A.E. ve Hakan G., polisin genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye sevk edildi. Cinayeti isleyen Nevzat Y., adliyeye getirilisi sirasinda gazetecilerim ’cinayeti niçin islediniz’? sorusuna cevap vermedi. Zanlilardan Ali A.E. ile Hakan G. "azmettirmek", Hakan Ö. "cinayete yardim etmek", Nevzat Y. ise "adam öldürmek" suçlamasiyla çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Cinayeti isleyen Nevzat Y.’nin polise verdigi ifadesinde ‘Amacinin öldürmek olmadigini, korkutmak için ates ettigini ve çok pisman oldugunu söyledigi ögrenildi. Cinayeti isleyen Nevzat Y.’nin 65, cinayete yardim eden Hakan Ö.’nün 32, cinayete kurban giden Ali Derman’in ise 20 suç kaydi oldugu ögrenildi.

Katillerinin yakalandigi gün topraga verildi

Ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybeden Ali Derman’in cenazesi otopsi islemlerinin tamamlanmasinin ardindan ailesine teslim edildi. Ali Derman, cinayet zanlilarinin yakalandigi gün Ahmet Yesevi Camisi’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Hamidiye Mahallesi’ndeki Sehir Mezarliginda dualarla defnedildi.
Kaynak: İHA