Is Kulübü Ile Üniversite Ögrencileri Hayata Önde Basliyorlar

Çalismak isteyen herkese göre bir is bulundugunu ise girebilmek için neler yapilmasi gerektigini, tecrübe sahibi olmadan da is bulunabilecegini, hangi yollarla is arayabileceginizi, iyi bir özgeçmisin nasil hazirlanacagini, is görüsmelerinde nasil davranmaniz gerektigini, ise kabul edilmeniz için küçük ama önemli detaylarini uygulamali olarak toplam 25 saatte verilen egitimler Erzurum’da yogun ilgiyle devam ediyor.

Is Kulübü Ile Üniversite Ögrencileri Hayata Önde Basliyorlar
Erzurum Çalisama ve Is Kurumu Il Müdürlügünde is kulübü egitiminin standartlarina uygun Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve IS KUR Il Müdürlügü olmak üzere üç ayri ofis bulunuyor.

Is Kulübü egitiminde katilimcilar özgeçmis hazirlamada dogru bilinen yanlislari ögrendikten sonra Is Kulübü Lideri birlikte özgeçmis hazirliyorlar, iletisim ve beden dilinin özellikle mülakattaki önemini uygulamali olarak ögreniyorlar. Etkili Mülakat Teknikleri, Mülakat Çesitleri ögrenildikten sonra uygulamali olarak Mülakatlari özellikle Grup mülakatlari simülasyonlari ile katilicimlar kendi arasinda mülakat deneyimi saglamis oluyorlar.

Is Kulübü egitimleri yogun talepten dolayi ve egitim saatleri ile ögrencilerin dersleri ile çakismasindan dolayi Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Fakülte dekanliklari is kulübü egitimine katilan ögrencilerin devamsizlik sorunu olmayacagini dersteki yoklamadan muaf olunacagi bilgisi verildi.

Egitim sonunda sertifikalari Her iki üniversitenin kariyer merkezleri yetkilileri ve Is Kulübü Lideri Ali Haydar Kolik takdim ettiler.Okul dönemin güz yariyil sonuna kadar Erzurum Teknik Üniversitesinde en az ayda bir kere Atatürk Üniversitesinde ise her hafta Pazartesi-Sali Çarsamba ögleden sonraya kadar egitim verilmesi kararlastirildi. Özellikle Atatürk Üniversitesi yogun talebi üzerine üniversite ögrencilerinin fakülte bazli dördüncü sinif ögrencilerine öncelik verilmesi karari alindi.
Kaynak: İHA