Düzce Üniversitesi Basarili Çalismalarini Anlatti

DÜZCE – Düzce Üniversitesi’nin de katildigi uluslararasi çalistayda aricilik alanindaki yenilikler ve gelismeler paylasildi.

Düzce Üniversitesi Basarili Çalismalarini Anlatti
Düzce Üniversitesi Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), 7. Uluslararasi Mugla Aricilik ve Çam Bali Kongresi’ne katilarak, yaptigi çalismalari ve bilgi birikimini paylasti. Ayrica üretici konusuyor ve sektör konusuyor panellerinin yani sira, dünyanin dört bir tarafindan bilim insanlari aricilik sektörünün sorunlarini çözmeye yönelik bilimsel çalisma sonuçlarini katilimcilar ile paylasti.

Üç ayri salonda gerçeklesen bilimsel programlar, katilimcilarin yogun ilgisini gördü. Aricilar, konusunda uzman kisilerle her türlü sorunlarini tartisma firsati buldu.

Özel sektörün inovatif ve yenilikçi ürünlerinin de aricilarla bulustugu kongre, katilimci sayisi, stant sayisi, katilan yabanci ülke sayisi, katilan yabanci delege sayisi, yerli ve yabanci bildiri sayisi bakimindan son derece önemli bir basari yakaladi.

DAGEM yaptigi çalismalari katilimcilarla paylasti

Kongreye 5 ayri sözlü bildiri ile katilan Düzce Üniversitesi Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Aricilik Programi ögretim elemanlari, yaptigi basarili çalismalari katilimcilarla paylasti. Kongrede oturum baskanligi da yapan DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoglu, “Ari Zehrinin Terapötik Degerini Etkileyen Faktörler” isimli bildiri sundu. DAGEM Müdür Yardimcisi ve Aricilik Programi Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Münir Uçak “Apis Mellifera Anatoliaca Yigilca Ekotipi Üzerine ilk SEM Morfolojisi Çalismasi”, Ögretim Görevlisi Dr. Emine Sönmez “Yigilca Bal Arisi Ekotipinden Toplanan Ari Sütünün Kimyasal Içerigi, Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitesi”, Ögretim Görevlisi Tugçe Çaprazli “Dogru Bal Arisi Zehri Üretim Teknikleri ve Standardizasyon Önerisi” konu basliklarinda sunum yaparken, Uzman Biyolog Songül Bir ise “Düzce Ili Bal Arasi Biyoçesitliliginin PCR/ RFLP Yöntemi ile Belirlenmesi” isimli bildiri sunumunu gerçeklestirdi.

Ormancilik ve aricilik çalistayi’nda da yapilmasi gerekenler degerlendirildi

7. Uluslararasi Mugla Aricilik ve Çam Bali Kongresi ile paralel düzenlenen 4. Ormancilik ve Aricilik Çalistayi’nda da; son günlerdeki küresel isinma ve iklim degisimleri, orman yanginlari nedeniyle büyük zararlar gören çam ormanlari degerlendirildi. Ayrica, “Ormanlarimiz ve Aricilik Iliskisi”, “Bal Üretim Alanlarimizin Bugünkü Durumu ve Gelecegi”, “Basrali Kizilçam Ormanlarinin Sürdürülebilir Planlanmasi ve Yönetimi”, “Ekosistem Devamliliginin Saglanmasi”, “Ormanlik Alanlarda Aricilik Faaliyetlerinin Degerlendirilmesi” gibi konular ele alindi.
Kaynak: İHA