Kazada Agir Yaralanan Oyuncu Sergen Deveci Ambulans Uçakla Istanbul'a Sevk Edildi

Amasya’da tiyatroculari tasiyan minibüsün tira çarpmasi sonucu 3 kisinin hayatini kaybettigi feci kazada agir yaralanan oyuncu Sergen Deveci, Saglik Bakanligi’na ait ambulans uçakla Istanbul’a sevk edildi.

Kazada Agir Yaralanan Oyuncu Sergen Deveci Ambulans Uçakla Istanbul'a Sevk Edildi
Kaza, dün gece Amasya’nin Merzifon ilçesi Çaybasi köyü mevkiinde meydana geldi. Çorum’da ’Bas Belasi’ adli tiyatro oyununu sahnelemelerinin ardindan Samsun’a dogru hareket eden oyunculari tasiyan Aykut B. yönetimindeki minibüs, önünde seyreden Haci Ahmet Kiliç kontrolündeki tira arkadan çarpti. Kazada minibüste sikisan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karatas kaza yerinde hayatini kaybetti. Sürücü ile minibüste yaralanan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis Isiten, Sergen Deveci, Ugur Salvarcioglu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek de ambulanslarla hastanelere kaldirildi. Melis Isiten, Filiz Özbek ve Aykut B. tedavilerinin ardindan taburcu olurken, Ugur Salvarcioglu ve Özgür Ayaz ise Samsun OMÜ Tip Fakültesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi’nin tedavileri Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefedddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde sürüyor.

Yogun bakimdaki takibi sonrasi tedavisine Istanbul’da devam edilmesine karar verilen Sergen Deveci için Saglik Bakanligina ait ambulans uçak devreye girdi. Deveci, Amasya Merzifon Havalimani’ndan kalkan ambulans uçakla Istanbul Özel Florance Nightingale Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazayla ilgili süren sorusturmada süratli oldugu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut B. tutuklandi.
Kaynak: İHA