CHP Genel Baskan Yardimcisi Öztrak Açiklamasi 'Terörle Mücadelemiz Mesrudur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde baslatilan Pençe-Kiliç Hava Harekati’na iliskin, “Terörle mücadelemiz mesrudur ve bu mücadeleden, askerimizin sirtindan kendine oy devsirmek isteyenler varsa bunun adi da maalesef siyaset degildir” dedi.

CHP Genel Baskani ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantisi sonrasi basin toplantisi düzenledi.

Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Öztrak, Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik baslattigi hava harekatina iliskin, “Durusumuz son derece nettir, izaha da muhtaç degildir. Terör bir insanlik suçudur ve her türlü terör eylemini ve terör örgütünü lanetliyoruz. TSK’nin teröre ve terör örgütlerine karsi mücadelesini destekliyoruz. Asker hepimizin askeri, ordu hepimizin ordusudur. Terörle mücadelemiz mesrudur ve bu mücadeleden, askerimizin sirtindan kendine oy devsirmek isteyenler varsa bunun adi da maalesef siyaset degildir. Milletimiz herkesin ne yaptigini görüyor ve biliyor. Bir kez daha Irak ve Suriye’de Allah Mehmetçigimizin ayagina tas degdirmesin diyoruz” diye konustu.

IYI Parti Istanbul Milletvekili Yavuz Agiralioglu’nun CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu ile ilgili adaylik açiklamasinin animsatilmasi üzerine Öztrak, adaylik kararini 6’li masada bulunan 6 partinin genel baskanlarinin verecegini ve onun disindaki her açiklamanin sadece söyleyenleri ilgilendirecegini belirtti.

Kaynak: İHA