Baskan Gürkan Açiklamasi Öncelikli Tek Projemiz, Sosyal Entegrasyon

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, birlik ve beraberligin önemine dikkat çekerek, “Biz göreve geldigimizde öncelikli tek projemiz var dedik, sosyal entegrasyon. Biliyoruz ki sosyal entegrasyon dedigimiz birlik, beraberlik, dayanisma olursa diger isler kolay olur” dedi.

Baskan Gürkan Açiklamasi Öncelikli Tek Projemiz, Sosyal Entegrasyon
Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Yesiltepe Egitim Dernegi’nin (YESILDER) düzenlemis oldugu çay sohbetleri programina katildi.

Baskan Gürkan ayrica, YESILDER’in faaliyetleri hakkinda dernek yöneticilerinden bilgiler aldi.

YESILDER’de gerçeklestirilen programa katilan Baskan Gürkan, dernek üyeleriyle bir araya geldi. YESILDER’in yaptigi çalismalari yakinen takip ettigini söyleyen Baskan Gürkan, Büyüksehir Belediyesi olarak dernegin her zaman yaninda olduklarini ifade etti.

Gürkan konusmasinin devaminda, “ Sohbetimizde dernegimizin bayanlarinin olmasindan memnuniyet duydum. Ben bayanlarin bir ise elini attiginda o isin neticelenecegini ve olumlu bir sekilde sonuçlanacaginin bilincindeyim. Biz göreve geldigimizde tek projemiz var dedik, sosyal entegrasyon. Biliyoruz ki sosyal entegrasyon dedigimiz birlik, beraberlik, dayanisma olursa diger isler kolay olur. Iste o oldugu için bugün Malatya tarihinin toplam hizmetlerinin katbekat fazlasi yapiliyor. Biz dedik ki semsiyemiz gökyüzüdür. Biz günes gibi olacagiz dedik. Gözünü kapatmayan, perdesini kapatmayan nasil ki günesin isigindan, isisindan yararlaniyorsa bizde ayni o sekilde hizmet anlayisini bütün vatandaslarimiza oy versin vermesin tesmil edecegiz dedik ve o anlayisla çalistik. Cenabi Allah’ta bunun bereketini artirdi. Malatya dogunun degil, Türkiye’nin degil, Avrupa’nin degil dünyanin parlayan yildizi olacak diyoruz. Bununda hepsi tescil ediliyor. Arslantepe UNESCO tarafindan tescil edildi. Geçtigimiz ay biz Hollanda’ya gittik. Hollanda’da EXPO 2028 yani dünya bahçelerinin sergisi Malatya’da yapilacak. Bayanlar bizim rehberimizdir. Her konuda bayanlarimiza güveniyorum. Birlikte yol yürümekten de onur duydugumu belirtmek istiyorum. YESILDER’in çalismalarini yakinen takip ediyorum. Bizlerde her konuda dernegimizin yanindayiz. Hiçbir vatandasimiz aç ve açikta kalmasin. Hiçbir hemserimizin ihtiyaci olup gidilmedik olmasin. Bizim hayir çarsimiz ve Saglik Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarini gidermekle görevlendirilmis ve o amaçla kurulmustur. Yani hiç kimseyi açikta birakmayacagiz. Arkadaslarimiz YESILDER ile yakin temas içinde olacaklar. Hiçbir vatandasimizi yakacaksiz, odunsuz, kömürsüz, yiyeceksiz oldugunu duymayacagiz. Hiçbir vatandasimiz aç ve açikta olmayacak her türlü yiyecegini temin edecegiz. Hayir çarsimiz giyeceginden, yiyeceginden ve içecegine kadar her seyini veriyor. Bunu istismar etmeyecegiz ama ihtiyaç duyan vatandaslarimizi da aç ve açikta birakmayacagiz. YESILDER’e yapacagi hayirli çalismalarda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA