Yildirim'da Tarihi Kösk Ihya Ediliyor

Yildirim Belediyesi, Bursa’nin en önemli sivil mimari örneklerinden biri olan ‘Tarihi Osman Fevzi Efendi Köskü’nü restore ederek tüm Bursa’ya hizmet verecek bir sosyal yasam merkezine dönüstürüyor.

Yildirim'da Tarihi Kösk Ihya Ediliyor
Yildirim Belediyesi, 19’uncu yüzyilda Müslüman Türk is insanlarinin kurdugu ilk ipek tesisi olan Osman Fevzi Efendi Ipek Fabrikasi’nin kösk yapisini ayaga kaldiriyor. Restorasyonun ardindan ‘Karaagaç Sosyal Yasam Merkezi’ olarak Bursa’ya hizmet verecek tarihi yapida 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu, 350 metrekare tabanli 4 katli bir binadan olusuyor. Ilçeye deger katacak olan Karaagaç Sosyal Yasam Merkezi açildiginda, giris kati ve bahçesi sosyal tesis olacak sekilde hizmet verecek olup mekânin üst katlarinda sergi ve toplanti salonlari yer alacak.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz Osman Fevzi Efendi Köskü’nün ilçenin en önemli tarihi degerlerinden biri oldugunu belirtti.

Çalismalarin yüzde 7’sinin tamamlandigini kaydeden Baskan Oktay Yilmaz, “Osman Fevzi Efendi Köskü’nü ‘Karaagaç Sosyal Yasam Merkezi’ olarak ihya ederek Yildirim’a kazandiracagiz. Açacagimiz Sosyal Yasam Merkezi ile hem Osman Fevzi Efendi’nin adini yasatacagiz hem de vatandaslarimizin hosça vakit geçirebilecegi bir mekâni hizmete sunmus olacagiz. Ayrica burada hayata geçirecegimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile geçmisi gelecege baglayacagiz. Aslina sadik kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayaga kaldiracagimiz tarihi yapiyi, Bursa’nin kültür, sanat ve sosyal hayatina önemli katkilar sunacak bir merkez haline getirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA