'Baris Akarsu Merhaba' Filmi Memleketi Bartin'da Gösterime Girdi

Geçirdigi trafik kazasi sonucu genç yasta hayatini kaybeden Baris Akarsu’nun hayatinin anlatildigi film, memleketi Bartin’da gösterime girdi. ‘Baris Akarsu Merhaba’ filminin basrol oyuncusu Ismail Ege Sasmaz, gösterim öncesi Baris Akarsu’nun hayranlari ve sinemaseverle bir araya geldi.

'Baris Akarsu Merhaba' Filmi Memleketi Bartin'da Gösterime Girdi
2007 yilinda 28’inci yas gününü kutladigi gece trafik kazasi geçiren ve kaldirildigi hastanede yasamini yitiren Anadolu rock müzik sanatçisi Baris Akarsu’nun hayati sinemaya tasindi. Yönetmenligini Mert Dikmen’in üstlendigi filmde Baris Akarsu’yu Ismail Ege Sasmaz canlandirdi. Istanbul’da gerçeklesen galanin ardindan Baris Akarsu’nun memleketi Bartin’da gösterime giren film için Baris Akarsu hayranlari sinema salonlarina akin etti.

Filmin basrol oyuncusu Ismail Ege Sasmaz, gösterim öncesinde Akarsu’nun hayranlari ve sinemaseverlerle bir araya geldi.

Yogun ilgi gören Sasmaz yaptigi açiklamada, “Galamiz çok güzel geçti. Buradaki gibi bir kalabalik vardi ve Baris’in sarkilarini söyledik gala öncesi. Çok güzel bir katilim vardi. Baris’in hayranlari, dostlarimiz, sevenlerimiz herkes oradaydi. Baris’in babasi Selahattin Akarsu, kardesi Nesrin Akarsu da bizleri yalniz birakmadi. Bartin’da Amasra’da simdi Baris’in memleketindeyiz. Çekimler boyunca ben Amasra’daydim. 1,5 aylik bir süreçte çekimleri burada yaptik. Burasi benim için çok anlamli bir sehir oldu. Benim için vazgeçilmez oldu. Baris’in sarkisinda dedigi gibi ‘hasret kokan sehir, sevda kokan sehir, deniz kokan sehir…’ Benim içinde öyle bir sehir oldu burasi. Geldigimde kendimi kendi memleketimdeki gibi hissettim, Baris’i da kendimden bildim. Onlar da beni kendilerinden bildiler. Sag olsunlar onlarda beni Baris’in yerine koydular. Bu benim için paha biçilemez bir sey oldu. Baris’in memleketinde; Bartin’da, Amasra’da bu duyguyu yasamak çok önemli. Çok zor bir insani bir insanin yerine koyabilmek, Baris gibi bir insanin yerine koyulabilmek çok önemli bir seydi benim için ben bunu yasiyorum. Bunun hakli gururu ile de çok mutluyum.” Ifadelerinde bulundu.

Sasmaz, üzerindeki montun da Baris Akarsu’ya ait oldugunu ifade ederek, “Nesrin abla sag olsun bana Baris’in montunu da hediye etti. Su an üstümdeki mont Baris’in montu. Kolyem Baris’in kolyesi. Bilekligi her zaman yanimda. Hep tasiyacagim bunlari. Gerçekten paha biçilemez bir duygu. Iyi ki buradayim. Iyi ki beraber izleyecegiz bugün. Iyi ki, diyecek baska hiçbir sey yok” dedi.

Filmin Bartin’daki gösterimini izleyenler arasinda Baris Akarsu’nun babasi Selahattin Akarsu ve kiz kardesi Nesrin Akarsu da yer aldi.

Nesrin Akarsu filmle ilgili duygularini anlatirken, “Gala çok güzel geçti. Hayallerime kavustum diyebilirim. Simdi memleketindeyiz agabeyimin Amasra, Bartin’dayiz. Burada Ege Sasmaz severleriyle birlikte izleyecek filmini. Çok güzel oldu her sey. Heyecanliyiz tabi. Agabeyimi bu sekilde Ismail Ege Sasmaz’da görmek çok gurur verici. Hem hüzünlüyüm hem de mutluyum.” Seklinde konustu.

Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartin Il Emniyet Müdürü Sakir Engin Korkmaz, Il Jandarma Komutani J. Kd.Alb.Ersin Aslan’da filmin Bartin’daki ilk gösterimini izleyenler arasinda yer aldi.
Kaynak: İHA