Agri'nin Tescilli Geven Bali Ve Diyadin Domatesi Damaklarda Iz Birakti

Istanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alaninda 17-20 Kasim tarihlerinde ‘Nuh’un Gemisi Agri’ya Geldi’ temasiyla düzenlenen Agri Tanitim Günlerinde, Tescilli Geven Bali ve Diyadin Domatesi basta olmak üzere birçok yöresel ürün, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü

Agri'nin Tescilli Geven Bali Ve Diyadin Domatesi Damaklarda Iz Birakti
Agri Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan etkinlik alaninda kurulan stantta ikram edilen tescilli Agri Geven Bali ve Diyadin Domatesinin yani sira çilek, lor, peynir, yogurt, kete, kasar peyniri gibi birçok yöresel lezzet, ziyaretçilerden tam not aldi.

Son yillarda tarim ve hayvancilik alaninda hayata geçirilen projelerle, Agri’da üretim anlaminda önemli bir mesafe kat edildigini dile getiren Agri Il Tarim ve Orman Müdürü Kenan Engin yaptigi açiklamada, ilerleyen süreç içerisinde hayata geçirilecek diger projelerle Agri’nin birçok alanda markalasmasi amaciyla çalismalarin devam edecegini söyledi.



‘Agri Geven Bali ve Diyadin Jeotermal Sera Domatesimize ilgi çok büyük oldu’

Agri Diyadin Jeotermal Organize Sera Bölgesi projesinin Agri için çok önemli bir proje oldugunu kaydeden Engin: “ 17-20 Kasim arasi Agri Tanitim Günleri için bizlerde Maltepe Sahili Etkinlik Alaninda standimizi kurduk. Biz burada tarim il müdürlügü olarak bir taraftan yerelde uyguladigimiz projelerle ilgili gelen vatandaslarimizi bilgilendirirken diger taraftan da özellikle yöresel ürünlerimizi misafirlerimize tattirmaya gayret ettik. Standimiz büyük ilgi gördü. Gelen hemserilerimiz hem devam eden projelerle ilgili bilgi sahibi oldular hem de ürünlerimizden tattilar. Bizlerde burada bu gün tanitim günlerindeki son günde yogun ilgiden dolayi çok mutlu olduk. Burada ilgi gören birçok yöresel ürünlerimizin yaninda 2022 yilinda tescilledigimiz Agri Geven Bali ve Diyadin Jeotermal Sera domatesimize ilgi çok büyük oldu. Bu ürünlerimizin tanitimi gerçeklestirdik. Zaten malumunuz Agri’da son 5 yildir balimizin tanitimi için Agri Bal Festivalleri yapiyoruz. Burada da bu tanitimi sürdürmeye gayret ettik. Tabi biz tarim il müdürlügü olarak Sayin Valimiz Dr. Osman Varol öncülügünde yogun projeler yapiyoruz. Su an için Diyadin Jeotermal Sera projemiz Agri’da en büyük projemiz. Bu sene 114 milyon TL’lik bir bakanlik katkisi ile alt yapi yatirimina basladik. Insallah hedefimiz 2024’de yaklasik 1000 dekar üzerinde bir alana kavusmak. Bu vesile ile orada insallah 1500 gencimizde is sahibi olacak. Biz müdürlük olarak valiligimizin öncülügünde bakanlik destegi ile Agri’da yatirimlara devam edecegiz. Burada belirtelim ki yerelde hayata geçirdigimiz irili ufakli üretime yönelik projelerimizin karsiligini aliyoruz. Valiligimiz öncülügünde hayata geçirdigimiz birçok projemiz var. 3 yil süren meyvecilik projesi ile birçok meyve fidani toprakla bulustu. 350 tane meyve bahçemiz ile birçok ürün elde ettik. Bundan çiftçilerimiz de çok mutlu oluyor. Hem aile bütçelerine katki sagliyorlar. Hem de üretim yapiyorlar. Çilek projelerimiz devam ediyor ve ürünlerimiz sergiliyoruz. Bu projelerimiz devam edecek. Ürünlerimiz hem aromasi ile hem de hem lezzeti ile çok yogun talep görüyor. Buda bizi çok mutlu ediyor. Yakinda hedefledigimiz gibi Agri’nin adi bu piyasa da bir marka olacagini düsünüyoruz.” Dedi.

‘Çok güzel bir il Agri’

Etkinlik alanina gelerek Agri’ya özgü yöresel lezzetleri tadan ziyaretçilerden Saize Çelik ise stantlarda sergilenen yöresel lezzetlerin disinda Agri’nin tarihi ve turistik yerlerini anlatan maketlere de hayran kaldiklarini belirterek: “Çok güzel bir etkinlik olmus. Ben Erzincan Refahiyeliyim. Agri’nin yöresel ürünlerini tatma bilme firsatimiz oldu. Her sey çok güzel. Domates ve Geven Balinin tadina bakip aldik. Gerçekten harika ürünler. Yine çilekten aldik. Aromasi çok güzel. Tamamen dogal. Yogurt, peynir, kete yedik. Nuh’un Gemisi’ni gördük. Çok güzel bir il Agri. Insanlari da çok iyi. Simdiye kadar olan en güzel etkinlik olmus diyebilirim. Çok memnun olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA