Adiyaman Cazibe Merkezi Haline Gelecek

AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, Adiyaman-Çelikhan arasindaki yolun yapilmasini gündemlerine aldiklarini belirterek, Adiyaman’in ulasim imkan ve firsatlariyla da bir cazibe merkezi haline gelecegini söyledi.

Adiyaman Cazibe Merkezi Haline Gelecek
Bugüne kadar yapilamaz denilen birçok projenin altinda AK Parti’nin imzasi oldugunu belirten AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, bunun en somut göstergelerinden birinin de Nissibi Köprüsü oldugunu söyledi.

Dagtekin, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in her zaman ifade ettigi gibi yol medeniyettir. Bizler de bu azim ve gayretle Adiyaman’imiza ulasimda çag atlatmaya devam edecegiz. Bakanimizin Adiyaman ziyareti çerçevesinde ilk olarak Narince-Gerger yolunun temelini attik. Bugüne kadar çesitli dezenformasyonlara konu olan bu yolun yapimi için milletvekillerimiz ve teskilatimiz yogun gayret gösterdi. Hamdolsun kisa süre önce insaat çalismalarina baslanan Narince-Gerger yolunun temelini sayin bakanimizla birlikte atarak nihayetlendirdik. Öte yandan Adiyaman ulasim agina önemli katkilar saglayacak olan Kahta-Narince-Siverek yolunda sürdürülen çalismalari yerinde inceledik. Bilindigi gibi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan 21 Mayis 2015 tarihinde açilisi yapilan Nissibi Köprüsü’nden bugüne kadar yaklasik 5 milyonun üzerinde araç geçisi oldu. Elbette baglanti yollarinin bitirilmesiyle bu sayi hem iki katina çikacaktir hem de Adiyaman’imiz ulasim imkan ve firsatlariyla da bir cazibe merkezi haline gelecektir. AK Parti dönemi boyunca Adiyaman’imiza ulasim ve iletisim yatirimi olarak bugüne kadar 5.4 milyarlik yatirim yapildi. Bu çok ciddi bir rakamdir. Elbette bununla da yetinmiyoruz, Bakanimiz Adil Karaismailoglu’nun katilimiyla gerçeklestirdigimiz Il Danisma Meclisi Toplantimizda da Adiyaman-Çelikhan arasindaki yolun yapilmasina yönelik talebimiz oldu. Tarihinde birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ve Ipekyolu’nun önemli güzergahlarindan biri olan Adiyaman’imiza bu yatirim kazandirilmasina yönelik beklentilerimize sayin bakanimiz olumlu yanit verdi. Turizm ve ulasim ekseninde bir takim degerlendirmelerimiz oldu. Bakanimizla bu manada beklentilerimizi de paylastik. Bakanimiz da Adiyaman ve bölgeyi yakindan ilgilendiren ulasim yatirimlariyla ilgili olarak müsterih olmamizi isteyerek Çelikhan yolunun da, Sincik yolunun da programlarinda olduklarini belirttiler. Biz de yakin ilgileri ve özellikle de sehrimize yönelik yaklasimlari dolayisiyla bakanimiza tesekkürlerimizi sunduk. AK Parti olarak bizler hiçbir zaman rasyonel bir popülizm içerisinde olmadik. Bizler yaparsa AK Parti yapar düsturuyla hareket eden bir partiyiz. Sorunlara odaklanmak yerine çözüme odaklanan kadrolariz. Allah’in izniyle Valimizle, milletvekillerimizle belediye baskanlarimizla , esnafimizla, üreticimizle, sanayicimizle, tüccarimizla, ihracatçimizla, sivil toplum kuruluslarimizla el ele vererek Adiyaman’imizi hedeflerine ulastiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA