Yelkenliler, Marmaris International Race Week'te Kiyasiya Yaristi

Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü tarafindan düzenlenen 33’üncü Marmaris Uluslararasi Yaris Haftasi (33rd Marmaris International Race Week) sona erdi. Yarismanin sampiyonlari, düzenlenen törenle kupalarini aldi.

Yelkenliler, Marmaris International Race Week'te Kiyasiya Yaristi


Mugla’nin Marmaris ilçesinde bu yil 33’üncü kez düzenlenen Marmaris Uluslararasi Yaris Haftasi, Türkiye’nin yani sira çogunlugunu Rus yarisçilarin olusturdugu sporcularla birlikte ABD, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Estonya, Fransa, Ingiltere, Israil, Kanada, Kazakistan, Letonya, Moldova, Norveç, Özbekistan, Portekiz, Romanya, Sirbistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan toplam 123 yelkenli yat ile bin 200 sporcunun katilimiyla gerçeklesti. Türkiye’nin ve Dogu Akdeniz’in en çok katilimli yelkenli yat yarislarindan biri olarak 33 yildir araliksiz olarak düzenlenen etkinlik, bugüne kadar 30’a yakin farkli ülkeden binlerce denizciyi agirladi.

"Sporu destekleyecek faaliyetlerde yer almaya devam edecegiz"

Organizasyonun son gün gerçeklesen final yarislarina Nexonya sponsor olurken, firma 5 gün boyunca kendi teknesiyle de yarislarda boy gösterdi. 22 Ekim ve 28 Ekim tarihleri arasinda etkinlik alanina kurulan markanin standina da ziyaretçiler yogun ilgi gösterdiler. Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Nexonya Insaat Yönetim Kurulu Baskani Ali Koray Vural, “Marmaris’in essiz sulari ve koylarinda yelkenler hem rüzgâra ve dalgalara hem de rakiplerine karsi mücadele etti. Sirket olarak bu sene ilk kez katilim sagladigimiz 33’üncü Marmaris Uluslararasi Yaris Haftasi’ni desteklemekten son derece memnun olduk. Istikrarli bir sekilde 33 yildir düzenlenen bu etkinlik, ülkemizin su sporlarina verdigi kiymet konusunda da oldukça gurur verici. Biz de firma olarak sporu destekleyecek faaliyetlerde yer almaya devam edecegiz” diye konustu.



Vural, sözlerine söyle devam etti: “Kayitlarla birlikte yedi gün süren organizasyonda konut projelerimizin tanitildigi standimizda yüzlerce yerli ve yabanci misafiri konuk ettik. Yatirimda yeni rotaniz Nexonya” mottosuyla yer aldigimiz etkinlikte yabanci katilimcilarin Türkiye’de hem oturum amaçli hem de yatirim amaçli konut alimina ilgisi oldukça fazlaydi.”

“TÜIK verilerine göre yabancilara yapilan konut satislari 2022 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 32,5 artarak 49 bin 644 oldugu görülüyor” diye bilgi veren Ali Koray Vural, “2022 Eylül ayinda toplam konut satislari içinde yabancilara yapilan konut satisinin payi ise yüzde 4,5 olarak gerçeklesti. Yabancilara yapilan konut satislarinda ilk sirada bin 795 konut satisi ile Istanbul yer almaya devam ediyor. Firma olarak bizim de hali hazirda Maltepe’de Fergana, Ümraniye’de Element, Beylerbeyi’nde Bonega gibi Istanbul’un merkezi lokasyonlarinda hayata geçirdigimiz konut projelerimizle birlikte Resadiye’de Azure, Sile’de Kuzey Villalari ve Sapanca’da Lake Villas gibi lüks villa projelerimizin satislari devam ediyor” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA