Ingiltere Basbakani Sunak, Misir'daki COP27 Iklim Zirvesi'ne Katilacak

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, 6 Kasim’da Misir’da baslayacak olan 27. Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’na (COP27) katilacagini açikladi.

Ingiltere Basbakani Sunak, Misir'daki COP27 Iklim Zirvesi'ne Katilacak
Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, 27. Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’na katilacagini açikladi.

Sosyal medya hesabindan açiklama yapan Sunak, "Iklim degisikligi konusunda önlem alinmadan uzun vadeli refah olmaz. Yenilenebilir kaynaklara yatirim yapmadan enerji güvenligi olmaz. Glasgow’un güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek insa etme mirasini yerine getirmek için COP27’ye katilacagim" dedi.

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, geçtigimiz hafta sonbahar bütçesi hazirlamak ve acil ülke içi islerini çözmek için Cop27’ye katilmayacagini açiklamisti. Sunak’in 27. Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’na katilmama karari özellikle muhalefet tarafindan elestirilmis, karar muhalefet partisi ve çevre gruplari tarafindan Sunak’in iklim krizini ciddiye almadigi seklinde yorumlanmisti.

COP27, 6-18 Kasim tarihleri arasinda Misir’in Sarm El-Seyh kentinde gerçeklesecek. Birlesmis Milletler’in (BM) yillik iklim zirveleri, dünya liderlerini, iklim örgütlerini ve aktivistleri küresel isinmanin önüne geçilecek adimlari konusmak üzere bir araya getiriyor.
Kaynak: İHA