Tokat'ta Özel Hastanede Skandal Açiklamasi Hemsireler Felçli Hastanin Agzini Ve Bogazini Sikti

Tokat’ta faaliyet gösteren Medicalpark Hastanesinde saglik skandali yasandi. Bilinci yerinde olmayan felçli hastaya biri kadin biri erkek olmak üzere iki hemsire siddet uyguladi. Hemsireler cihazlara bagli oldugu halde hastanin çarsafla yüzünü kapatip elleriyle agzini ve bogazini sikti. Soke eden görüntüler kameraya anbean yansirken yasananlar vicdanlari sizlatti.



Tokat’ta faaliyet gösteren Medicalpark Hastanesinde yaklasik 5 ay önce çekilen hastaya yönelik siddet görüntüleri gündeme bomba gibi düstü. Hasta yakinlari tarafindan tesadüfen çekilen görüntülerde iki yogun bakim hemsiresi bilinci yerinde olmayan felçli bir hastaya siddet uygularken görüntülendi. Görüntülerde biri kadin biri erkek iki hemsire cihazlara bagli olarak bilinçsizce yatmakta olan erkek hastanin çarsafla yüzünü kapatip elleriyle agzini ve bogazini siktiklari, parmaklariyla gözüne baski uyguladiklari görüldü.



Hasta yakinlari tesadüfen çekti

Tokat’ta faaliyet gösteren özel bir hastanede 6 Temmuz tarihinde yasanan olayda, Fransa’da yasayan M.A. (62) tatil için geldigi Tokat’ta beyin kanamasi geçirdi. Ilk müdahalesi Devlet Hastanesinde yapilan M.A. yakilari tarafindan özel hastaneye nakledildi. Burada yapilan operasyonun ardindan yogun bakim servisine alindi. Yakinlari yogun bakimda oldugu için görmelerine izin verilmeyen hastalarini, yogun bakim kamerasinin görüntülerinin yayinlandigi servis disindaki ekrandan izlemek istedi. Ekrana baktiklarinda ise sok geçirdiler. Yogun bakim hemsirelerinin yakinlarina siddet uygulandigini görünce ekran kaydini alarak müdahale ettiler.

Yasadigi siddeti izledigi görüntülerden ögrendi

Tedavisi devam eden M.A.’ya ugradigi siddet uzun süre söylenmedi. M.A. iyilesmeye baslayinca yakinlari tarafindan görüntüler kendisine izletildi. M.A. solugu Tokat Cumhuriyet Savciliginda aldi. Ancak sikayeti üzerinde “Kovusturmaya yer yoktur” karari verilerek geri çevrildi. Bu kez Saglik Bakanligina sikayette bulunarak Tokat Cumhuriyet Savciligina yeni bir suç duyurusunda daha bulundu. Bu sirada hastane yetkilileri iki personeli isten çikartti.

IHA magdura ulasti

Tokat’ta yetkili merciler olayi sir gibi gizlese de IHA magdur M.A’ya ulasmayi basardi. M.A. yaptigi açiklamada, olayin üzeri kapatilmak istense de hukuki haklarini sonuna kadar aramakta kararli oldugunu söyledi.

M.A. yaptigi açiklamada, “Felç geçirdim. Ambulansla Devlet Hastanesine geldim. 3 gün kaldim daha sonra Medicalpark Hastanesine sevk ettiler. Orada da 13 gün kaldim. Siddet gördüm. Yasadiklarimi görüntüleri izledikten sonra ögrendim. Kendime geldikten sonra izledim görüntüleri. Psikolojim bozuldu. Sikayetçi oldum ama bir sey çikmadi. Takipsizlik karari var. Delil yok denildi. Davayi düsürdüler. Hukuk mücadelemi sürdürecegim. Ne gerekiyorsa o yapilsin. Bir bayan geldi bana kötü davrandi, bagirdi, çagirdi. Daha sonra hemsire geldi. Oda agzima basti. Bogmaya çalisti. Gözümü çikarmaya çalisti. Baldirima devamli darbe atildi. Ameliyattan önce baldirim simsiyah olmus. Bayram günü çocuklar ziyaretime geldiler. Olayi bayram günü yasadik. Ben onlari görmedim, onlar kameradan beni izliyorlarmis. Hemsire geldi. Darp etti. Elime ayagima vurdular. Saglik Bakanligina dilekçe yazip verdik. Cevap bekliyorum. ‘Bunda bir sey yok. Yara yok’ dediler.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA