Sakarya Büyüksehir'in Projeleri Tekstil Atiklarina Hayat Verecek

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Avrupa Atik Azaltim Haftasi çerçevesinde planlanan bir dizi program ile tekstil atiklarinin yeniden degerlendirilmesine dikkat çekecek. “Giysileri Yeniden Kullan, Dogayi Yenile” temasiyla düzenlenecek olan programlarda, tekstil atiklarinin azaltilmasina yönelik çalismalar gerçeklestirilecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 19-27 Kasim 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek Avrupa Atik Azaltim Haftasi’na çesitli proje ve faaliyetlerle dikkat çekecek. Bu yil tekstil atiklarinin konu alindigi Avrupa Atik Azaltim Haftasi’nda, “Giysileri Yeniden Kullan, Dogayi Yenile” temasiyla atiklarin azaltilmasina yönelik proje ve çalismalar planlayan Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi sifir atik projeleriyle örnek sehir olmaya devam ediyor. Avrupa standartlarina uygun çevreci çalismalari ile daha iyi bir gelecek mottosuyla hareket ediyor.

Hafta boyunca devam edecek etkinliklerde, belediyenin projeleri arasinda bulunan ve ihtiyaç sahibi vatandaslarin ücretsiz faydalanabildigi Sosyal Magaza’nin önemi vurgulanacak. Etkinliklerin bir diger ayagi olan Karasu ve Arifiye SAMEK ile Adapazari Halk Egitim dikis-nakis derslerinde tekstil ürünleri Sosyal Magaza için yeniden degerlendirilecek. Bir grup ortaokul ögrencilerinin birer adet ürün birakmak üzere 2 gün boyunca sosyal magazaya davet edilecegi faaliyetler, belediye ve SASKI çalisanlarinin kendi istekleri dogrultusunda evlerinde kullanmadiklari giysiler toplanarak sosyal magazaya verilmesi ile devam edecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, tekstil atiklarinin ekolojik dengeye olan etkileri vurgulanarak, “Tekstil atiklarinin çevresel etkilerini, özellikle su kirliligi ve sera gazi emisyonlari oldukça arttirmaktadir. Büyüksehir Belediyesi olarak, ideal atik yönetim hiyerarsisine göre piramidin en üstünde yer alan atiklarin olusmasini engellemek ve atiklarin yeniden kullanilmasini saglamak önceliklerimiz arasinda yer almaktadir. Bu dogrultuda atiklarin olusmasini engelleyerek dogal kaynaklarimizi korumak ve enerji tasarrufu saglamak nihai hedeflerimiz arasindadir. Sinirli miktarda sahip oldugumuz dogal kaynaklarimizi gelecek nesiller için sürdürülebilir kilmak adina birçok alanda sürdürdügümüz sifir atik projeleri devam edecektir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA