50 Milyonluk Vurgun Iddiasi

"Boluspor Token" satisi için geçtigimiz yil anlasma yapilan kripto para borsasi Helenex Bilisim A.S’den kripto para satin alan yatirimcilar, dolandirildiklari iddiasiyla firma hakkinda dava açti. Ankara Barosu avukatlarindan Özgür Barça, firmanin bilinen kisi ve kurumlari kullanarak vatandaslari dolandirdigini ileri sürdü.

50 Milyonluk Vurgun Iddiasi
Geçtigimiz yil "Boluspor Token" satisi için anlasma yapilan kripto para borsasi Helenex Bilisim A.S., iddiaya göre yaklasik 4 bin 200 yatirimcidan 50 milyon TL para topladi. Kripto para satin alan yatirimcilar, paralarini alamamalari üzerine dolandirilma iddiasiyla firma hakkinda suç duyurusunda bulundu.

"Sayilari binleri asan insanlar bu vaatlere kandi"

Konu ile ilgili Bolu’da Demokrasi Meydani’nda açiklamalarda bulunan Ankara Barosu avukatlarindan Özgür Barça, "Son zamanlarda yatirim, ticaret adi altinda saadet zincirleri olusturulmakta ve bu yöntemle vatandaslarimiz dolandirilmaktadir. Bu yöntemle dolandiriciligi meslek edinenlerin toplum tarafindan bilinen kisi veya kurumlari reklam yüzü olarak kullandigi da bilinmektedir. Gerek Çiftlik Bank gerekse de Todex gibi vurgun çetelerinin siyasileri, film yildizlari gibi taninan kisileri kullandigina daha önce de sahit olunmustur.

Helenex bilisim A.S. tarafindan 11 Kasim 2021 tarihinde Bolu halki için önemli simalar da kullanilarak kripto para çikarilacagini, bu paranin satisa arz edilecegini ve daha sonra sistemin 4 ay kapatilarak yatirimcilara büyük kar saglanacagi duyurulmustur. Sayilari binleri asan insanlar bu vaatlere kanmislar ve kripto parayi satin almislardir. Sistemi 4 ay boyunca kilitleyip kripto paranin degerlenecegini söyleyen kisiler, bu sistemde biriken tüm paralari baska hesaplara aktarmis, kendilerine ve yakinlarina çikar saglamis diger bir ifadeyle hortumlamislardir" dedi.



"Yargiya güveniyoruz"

Barça, "Vurgunla ilgili ‘Çikar amaçli suç örgütü kurmak’ ve ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlarindan Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Magdur edilen tüm vatandaslarimizin magduriyetinin giderilecegi ve suçlularin cezalandirilacagi konusunda bagimsiz yargiya güveniyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA