Gaziantep'te Yogun Sis Etkili Oldu

Gaziantep kent merkezi ve Yavuzeli ilçesinde etkili olan yogun sis görüs mesafesini 10 metreye kadar düsürdü. Sabah saatlerinde etkisini gösteren yogun sis hayati olumsuz etkiledi.

Gaziantep'te Yogun Sis Etkili Oldu
Gaziantep kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan sis araç sürücülerine zor anlar yasatti. Yogun sis görüs mesafesini yer yer 10 metreye kadar düsürdü. Yüksek kesimleri kaplayan yogun sisten dolayi sürücüler farlarini yakarak trafikte güçlükle ilerledi. Yogun sisten dolayi ana caddelerde trafik yogunlugun arttigi gözlenirken sürücüler kontrollü ilerledi.

Gaziantep’te etkili olan yogun sis görüs mesafesini 10 metreye kadar düsürdü. Gaziantep’te kent merkezinde sabah saatlerinde etkisini gösteren yogun sis hayati olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bulunan evler sisler içerisinde kalarak görünmez hale gelirken seyir halinde olan araçlar zaman zaman yolda ilerlemekte zorluk yasadi.

Sürücülerin dikkatli olmasi gerektigi konusunda uyaran Osman Dost ise “Hava kirliginden diye düsünmüstüm. Artik kis geldi kis kendini gösteriyor. Sürücülerin dikkatli olmasi gerekiyor. Özellikle soba yakanlarin soba zehirlenmelerine karsi dikkatli olmalarini öneririm. Kavaklik Parkinda güzel görüntüler vardi. Yapraklar yere dökülmüstü. Son baharin güzelligi sisle beraber hafif yagmur yagiyordu. Sabah kalktim sporda yaparken çok güzeldi psikolojik olaraktan güzel oldu. Insanoglun fitrati gereginde arada böyle havalar ihtiyaç var” dedi.

Yogun sis sonrasi trafik kurallarina uyma konusunda sürücüleri uyaran Yusuf Bileci, “Sabah kalktik hava sisli güzeldi. Ama hava sicak insallah güzel olur. Sabah manzara görmedim biraz geç uyanmistim ama güzel bir hava var masallah manzara güzel agaçlara bakin rengarenk, güzel bir sis var. Hava güzel sicak ortam güzel insallah daha iyi olur. Tabi ki de trafik kurallarina uymakta fayda var. Allah muhafaza hiz kötü bir sey biraz dikkatli olmalarinda fayda var” diye konustu.

Kaynak: İHA