DENIB Kablo Sektörüne Yönelik Ticaret Heyeti Düzenledi

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB), Ispanya’nin baskenti Madrid’de düzenlenen Matelec Elektrik Elektronik ve Enerji Fuariyla es zamanli olarak kablo sektörüne yönelik ticaret heyeti programi gerçeklestiriyor.

DENIB Kablo Sektörüne Yönelik Ticaret Heyeti Düzenledi


Ticaret heyetinde Denizli’den 11 firma, fuarda ise 2 firma katilimci olarak bulunuyor. Etkinlik ile degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, kablo sektörüne yönelik önemli organizasyon düzenlediklerini belirterek, “Kablo ihracati ilimizin en büyük ikinci ihracatçi sektörü. Geçtigimiz sene kablo sektörümüzün ihracati yüzde 57 artisla 775 milyon dolar olmustu. Bu sene Ocak-Ekim dönemindeki yükselis yüzde 8 düzeyinde ve yilin ilk on ayinda sektör oyuncularimiz 676 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdi. Kablo ihracatini bakir tel ihracati ile birlikte ele almamiz gerekiyor. Çünkü iki sektör birbiriyle iç içe, kardes sektörler diyebiliriz. Kablo ve bakir tel ihracatimizi bir arada degerlendirdigimizde geçtigimiz sene yillik olarak 1 milyar 435 milyon dolara ulastigimizi görüyoruz. Iki sektörümüz toplam ihracatimizdan yüzde 30’un üzerinde pay aliyor” dedi.



Fuarda DENIB üyesi 3 firmanin stantlarini da ziyaret eden Memisoglu, “Ispanya’ya yönelik düzenledigimiz heyetimizle 11 ihracatçi firmamizi buradaki alicilarla bir araya getirecegiz. Bu görüsmelerin ihracatimiza olumlu çiktilar sunacagi fikrindeyiz. Ayni zamanda Matelec Fuari’nda iki katilimci üye firmamiz yer aliyor. Onlari da standlarinda ziyaret ederek basari dileklerimizi sunduk.

Denizli Ihracatçilar Birligi olarak son 2 ayda dogaltas, makine ve kablo sektörlerimize yönelik önemli organizasyonlara imza attik. Önümüzdeki hafta da Istanbul’da düzenlenecek Helal Expo’da ilimizin gida sektörünü tanitacagiz. Ihracatçi sektörlerimizi güçlendirmek ve rekabetçiliklerini artirmak adina çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.



Heyetle ilgili görüslerini paylasan DENIB Baskan Yardimcisi Sedat Erikoglu, sunlari söyledi:

“Kablo ve bakir tel sektörlerimiz ilimiz ihracatinda tekstille birlikte lokomotif konumda bulunuyor. Denizli’nin toplam ihracatinin sektör olarak yaklasik üçte birini yapiyoruz. Ispanya’ya düzenledigimiz heyetimizde ihracatçi firmalarimizla ithalatçi firmalari bulusturacagiz. Heyetimizin hem sektörümüz hem de ihracatimiz için hayirli olmasini diliyorum”
Kaynak: İHA