Ünlü Tersanede Dügümler Yavas Yavas Çözülmeye Basladi

Mugla’nin Marmaris ilçesine bagli Bozburun Mahallesi’nde 50 dönüm arazi üzerine kurulu ve Avrupa’nin en büyük tersaneleri arasina giren DSV yatçilik firmasi davalarinda dügümler çözülmeye basladi. Ünlü tersanenin ortaklari arasindaki durulmayan kavgalarda geçtigimiz yil ortaklardan birisi tersaneden uzaklastirilmisti. Uzaklastirilan ortagin görevi kötüye kullandigini belirleyen bilirkisi raporu çikti.

Ünlü Tersanede Dügümler Yavas Yavas Çözülmeye Basladi


Marmaris Yapi ve Eurocorp invest firmalari arasindaki devam eden davalarda bugün biri daha sonlandi. Marmaris Yapi firmasi tarafindan açilan davada, davali Ulviye Alizade Kuçeruk’un müsterek müdürlük yetkilerini kullanirken dürüstlük ve iyi niyet kurallarina aykiri davranip davranmadigi bakimindan davalinin kanunlara, sirket sözlesmesine, iç tüzüklere ve talimatlara uygun hareket etmedigi bilirkisi raporunda yer alan konulardan biri oldu.

Ayrica bilirkisi raporuna göre Eurocorp invest firmasi yetkilisi Ülviye Alizade Kuçeruk’un ortaklik yükümlülüklerini yerine getirmedigi sirket içinde sirket kurarak ortaklarindan gelir kaçirdigi belirlendigi iddia edildi.

DSV Yatçilik firmasinin ortaklarindan Marmaris Yapi Firmasinin Avukati Suna Öztasdönderen Mugla adliyesi Ticaret Mahkemesi’nde görülen karar davasinin ardindan yaptigi açiklamada "Davamiz müdürlükten aczine iliskin bir dava idi. Öncelikle gelen bilirkisi raporu alelacele savcilikta, kapatilan dosyamiz da bizim ne kadar hakli oldugumuzu da bir nevi göstermis oldu. Ortada özellikle vergisel anlamda ve hukuka aykiri cezai müeyyideler gerektiren birçok unsur tespit edildi. Öncelikle DSV sirketinde mevcut bir olagan genel kurul toplantisi oldu. Orada da bir denetçi atandi. Atanan denetçi de yine ayni yönde beyanlarda bulundu. Bu bizim davamizin hakliligini gösteriyor. Tabi çok yipratici bir süreç oldu hem müvekkillerin açisindan hem de vekil olarak kendimiz de bu süreçte çok yiprandik. Dilerdim ki daha kisa sürede bu yargi biraz daha hizlanarak hakliligimizi ispat etsin artik son karari yargi verecek ‘’ diyerek bilirkisi raporunun bundan sonraki davalarda dosyalara eklenecegini de belirtti.



Avukat Suna Öztasdönderen ’açilan davalarda hakli olduklarini bir kez daha gösterdiklerini, ülkemizde güvenli ve yasalara uygun bir sekilde ticaret yapanlarin haklarinin korunmasinin öneminin tekrar gün yüzüne çikmis oldugu sözlerini de ekledi.
Kaynak: İHA