MÜSIAD, KAEÜ Projelerini Önemsiyor

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya ve çalisma ekibini ziyaret eden MÜSIAD Kirsehir Subesi temsilciligi pilot üniversite projelerini dinledi.

MÜSIAD, KAEÜ Projelerini Önemsiyor
Rektör Vatan Karakaya tarafindan MÜSIAD’a Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Programi içinde proje anlatimi yapildi. Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Kirsehir Sube Baskani Ömer Ali Öz ve yönetimine, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesinin pilot projeleri senato salonunda anlatilarak MÜSIAD ile ortak mutabakat saglandi. Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan 2016 yilinda Tarim ve Jeotermal alanda pilot üniversite seçilerek Kirsehir’in ve bölgenin kalkinmasini saglayacak projeler gelistirdiklerini aktaran Rektör Karakaya; “Biz bilgi üretmekle sorumluyuz, yatirimci sirketler de ürettigimiz bilgileri kazanca dönüstürerek hem bölgenin hem de ilimizin kalkinmasini saglayacak” dedi.

Kirsehir ve bölgenin potansiyeline uygun projeler ürettiklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, özellikle ’Termal Seralarda Kümelenme Projesi’ ve ’Ceviz Odakli Kalkinma ve Gelisim Projesini’ önemsediklerini belirtti.

Kirsehir’in en önemli enerji kaynaginin jeotermal oldugunu ve bu kaynagi tarimla birlestirerek seracilikta kullandiklarini kaydeden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, jeotermal sayesinde bölgenin seracilikta oldukça elverisli bir yapiya sahip oldugunu söyledi.



MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Ömer Ali Öz’de proje tanitim toplantisinda yaptigi konusmasinda Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi’nin hayata geçirdigi projelerin oldukça önemli projeler oldugunu belirtti.

Basarili proje ve çalismalara imza atan Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi ile ikili isbirligi içinde olmaktan memnun olacaklarini anlatan Öz, Kirsehir ve bölgenin kalkinmasini saglayacak projelerin hazirlanmasinda ve hayata geçmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek var olan potansiyelin degerlendirilmesi gerektigini aktardi.
Kaynak: İHA