Is Adami Esin Nazillili Gencin Umudu Oldu

Aydin’in Nazilli ilçesinde geçirdigi trafik kazasi sonucu sol bacagini kaybeden Ihsan Kaan Güney’in (19), protez ihtiyaci Aydinli is adami Avukat Ridvan Esin’in destegi ile karsilaniyor. Haftaya protez bacagina kavusacak olan Güney’in yürüme özlemi biterken, yeniden is hayatina atilacak olan Ihsan Kaan, sevdigi kiz ile de nisan yapacak ve yüzüklerini de Ridvan Esin takacak.

Is Adami Esin Nazillili Gencin Umudu Oldu


Ihsan Kaan Güney’in durumundan haberdar olduktan sonra hemen harekete geçen ve alti aydir bekledigi protez bacagin yapimi için devreye giren is adami Avukat Ridvan Esin, “Kardesimiz bize ulasti. Medikal firma ile siki bir pazarlik da yaptik. Eksigini de zekat hesabimizdan tamamladik. Zekat hesabimiz bizim degil Allah’in parasidir. Çok sükür rabbimizin rizasi ile Ihsan Kaan kardesimizin ihtiyacini karsiladik” dedi.



Demirci kalfasi oldugunu söyleyen Ihsan Kaan Güney, “Bu yil 28 Mayis günü Nazilli’de motosiklet ile geçirdigim tek tarafli kazada sol bacagimi diz üstünden kaybettim. Kaza, tek tarafli oldugu için sigorta sirketi protez masrafini karsilamadi. Aydin’da özel bir medikal firmada gelecek hafta protez bacagim takilacak. Yeni bir ise atilmam, sevdigim kiz ile nisanlanmam ve özgürce yürüyebilmek için 6 aydir bu ani bekliyorum” diye konustu.



Normal sartlarda iki yada üç ay içinde protez takildigini belirten Güney, “Yaklasik 150 bin TL maliyeti vardi. Maddi durumumuz müsaade etmedigi için biz alti ay bekledik. Ridvan agabey karsimiza çikmasa belki daha çok bekleyecektik. O’nun sayesinde yürüme özlemim bitecek. Çok mutluyum önümüzdeki haftanin bir an önce gelmesini istiyorum” seklinde konustu.



Ridvan Esin’in kendisi için yaptigi bagisin önemine vurgu yapan ihsan Kaan Güney, “Yasamayan ve çekmeyen bilmez o yüzden Ridvan agabeyimin bana yaptigi iyiligin kiymeti paha biçilemez. Allah ondan razi olsun. Benim için harcadiginin bin katini ona versin. Onun gibiler oldugu sürece bizim gibi insanlar asla ortada kalmaz" ifadelerini kullandi.

Ihsan Kaan Güney’in nisanlanmak için protez takilmayi bekledigini sonradan ögrenen is adami Esin, “Nisan yüzüklerini ben takacagim, nikah sahitleri de olacagim. Sadece bugün degil bundan sonra Ihsan Kaan kardesimin yaninda olacagiz. Mutlu bir sosyal hayati, basarili bir is yasami olacagina yürekten inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA