Yesilyurt'ta 'Namazla Dirilis' Konferansina Ilgi

Yesilyurt Belediyesinin kültürel etkinlikler çerçevesinde ev sahipligi yaptigi, Ilahiyatçi Yazarlar Abdullah Yildiz, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan’in konusmaci olarak katildigi ‘Namazla Dirilis’ Konferansina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Yesilyurt'ta 'Namazla Dirilis' Konferansina Ilgi
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in ev sahipliginde Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Namazla Dirilis’ Konferansini, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, Sivil Toplum Kuruluslari ve Meslek Örgütleri Baskanlari ile çok sayida vatandas takip etti.

Okunan Kuran’i Kerim Tilavetinin ardindan programin açilis konusmasini yapan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, toplum ve insan hayatinin merkezinde namazin yer almasi gerektigini söyledi.



‘Namazla Dirilis’ konferansina konusmasi olarak katilan Ilahiyatçi Yazarlar Abdullah Yildiz, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan’i misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarini vurgulayan Çinar, “Yesilyurt Belediyesi olarak kentimizin hem sosyal ve kültürel yönünü gelistirmek hem de gelecegimizin umudu gençlerimizin dini, milli ve manevi yönlerini daha da güçlendirmek adina sürdürdügümüz kültürel faaliyetlerimize bugün bir yenisini daha ekledik. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz tarafindan organize edilen ‘Namazla Dirilis’ konferansimiza konusmasi olarak katilan Ilahiyatçi Yazarlar Abdullah Yildiz, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan’a tüm hemsehrilerim adina tesekkürlerimi sunuyorum. Kiymetli yazarlarimizin degerli bilgilerinden üst seviyede faydalanacagiz. Namaz, dinimizin diregidir. Cenab-i Allah Kur’an-i Kerimin Bakara Suresinin 110’ncu Ayetinde, “Namazi dosdogru kilin, zekati verin, önceden kendiniz için hayir olarak neyi takdim ederseniz, onu Allah katinda bulacaksiniz. Süphesiz Allah, yaptiklarinizi görendir” diye emretmektedir. Bizleri ve sevdiklerimizi birçok kötülükten koruyan ve kalkan görevi gören namaz bizim için çok önemlidir. Özellikle genç neslimizin hayatina Islami degerlerle yön ve sekil vermesi, namazini kilmasi, milli ve manevi degerlere siki sikiya bagli kalmasi için bizlerde her türlü destegi veriyoruz. Dinimizin gereklilikleri, kadim medeniyetimizin bize yükledigi sorumluluklari bilerek hareket etmekte yarar var. Özellikle çok iyi yetismesi gereken gençlerimizi asla ihmal etmemeliyiz. ‘Namazla Dirilis’ konferansimizi da bu amaç dogrultusunda organize ettik. Gençlerimizin en iyi sekilde yetismesi için kültürel ve sosyal hizmetlere çok büyük önem veriyoruz. Çocuklarimizin milli ve manevi yönlerini daha güçlü hale getirmek amaciyla ilçemizin farkli bölgelerindeki kültür ve sanat merkezlerinde 4 ile 6 yas araligindaki çocuklarimiza yönelik Erdem Okullari açtik. Gençlik ve Kültür Merkezlerimizde gençlerimize yönelik etkinliklerimize devam ediyoruz. Halk Egitim Merkezlerimiz ve Diyanetle isbirligi halinde güzel ve kalici hizmetlerimize ara vermeden devam edecegiz. Bugün ki konferansimizda bizleri yalniz birakmayan basta yazarlarimiz olmak üzere tüm katilimcilara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çinar’in konusmasindan sonra Ilahiyatçi Yazarlar Abdullah Yildiz, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan namazin din, toplum ve insan hayatindaki önemi üzerine hazirladiklari sunumlarini davetlilerle paylastilar.

Büyük ilgi gören konferansin ardindan Yildiz, Akbulut ve Kayan, kitaplarini imzaladilar.
Kaynak: İHA