Eyüpsultan'da Göl Kenarindan 1 Buçuk Ton Çöp Toplandi

Eyüpsultan’da bulunan göl kenarinda piknik yapan vatandaslarin biraktigi 1 buçuk ton civarinda çöp, mahalle muhtari ve belediye personeli tarafindan toplandi. Çöpleri toplayan Pirinççi Mahallesi Muhtari Ali Yazici, “Çok merak ediyorum bunlar evlerini de böyle pis mi birakiyorlar” diyerek, duruma tepki gösterdi.

Eyüpsultan'da Göl Kenarindan 1 Buçuk Ton Çöp Toplandi
Eyüpsultan ilçesine bagli Pirinççi Mahallesi Sahintepesi mevkiinde bulunan göl ve çevresi piknik yapan vatandaslar ile balik tutmaya gelenlerin ugrak noktasi olurken, bölgeden ayrildiktan sonra biraktiklari çöpler ise çevre kirliligine neden oluyor. Gelen sikayetler üzerine belediye temizlik isleri müdürlügü ile görüsen mahalle muhtari Ali Yazici yanina aldigi 20 kisilik ekip ile birlikte çevrede temizlik çalismasi yapti. Yaklasik 2 saat süren ve yapilan çalismalar sonucunda özellikle göl kenari olmak üzere çevreden 1 buçuk ton çöp toplandi.

“Pisletmemek önemli”

Muhtar Ali Yazici, vatandaslarin biraktiklari çöpleri toplayarak duruma tepki gösterdi. Yazici "Burada bir kisim gelip balik tutuyor, bir kisim piknik yapiyor ancak yaptiktan sonra ise çöpünü oldugu gibi yere birakiyor. Asiri bir pislenme vardi burada. Vatandaslardan gelen sikayet üzerine Eyüpsultan Belediyesi Temizlik Isleri ile görüstük, bu vesile ile 20 kisilik bir ekip verildi bana. Bugün temizlik yapiyoruz ancak, temizlik yapmak çok önemli degil piknik yapip pisletmemek önemli. Burada bugün 1.5 tonun üzerinde çöp topladik. 20 kisilik arkadaslar ile beraber yani bu hos bir sey degil, hos bir seda degil. Bir kisim gelip balik tutarken bir kismin ise piknik yaptiktan sonra bu pisligi buraya birakip gitmesi hos bir sey degil. Acaba diyorum ve çok merak ediyorum evlerinde de böyle mi yapiyorlar bunlar. Buraya hafta sonlari kiyamet gibi insan geliyor aileler geliyor, balik tutanlar var, ailece piknik yapanlar var, çöplerini toplayip posete koyup da çöp bidonuna atmak çok mu zor. Hep belediyeden ve devletten mi bekleyelim bu isi yazik günahtir. Çevreciyiz diyoruz ama çevreyi pis birakiyoruz, piknik yapinca da oldugu gibi çöpümüzü yere birakip gidiyoruz. Hos degil bu konuya dikkat çekiyoruz ve insallah bu soruna hep beraber bir çözüm buluruz" dedi.

Kaynak: İHA