Silivri'de 'Çök-Kapan-Tutun' Tatbikati Yapildi

Düzce Depremi’nin 23. yildönümü dolayisiyla ülke genelinde oldugu gibi Silivri’de de saat 18.57’de "çök-kapan-tutun" tatbikati yapildi. Tatbikat sirasinda bir alisveris merkezinde olan Silivri Kaymakami Tolga Togan “Bu uygulamanin depremlere afetlere hazirlik anlaminda bir bilinç kazandiracagina inaniyorum” dedi.

12 Kasim 1999’da meydana gelen Düzce Depremi’nin yildönümü nedeniyle Silivri’de saat 18.57’de "çök-kapan-tutun" tatbikati yapildi. Silivri Kaymakami Tolga Togan, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz ve vatandaslarin bulundugu bir alisveris merkezine gelen AFAD görevlisi, tatbikat yapildigini ve herkesin “çök-kapan-tutun” hareketini yapmasi gerektigini söyledi.

Vatandaslar AFAD görevlisinin uyarisini dikkate alarak “çök-kapan-tutun” hareketini yapti.

Tatbikatin sona ermesinin ardindan açiklamalarda bulunan Silivri Kaymakami Tolga Togan “18.57 itibariyle baslayan ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatini hep beraber gerçeklestirdik. Bu uygulamanin depremlere, afetlere hazirlik anlaminda bir bilinç kazandiracagina inaniyorum. Halkimizin da bu tatbikata genis ölçüde katildigini gördük. Çok memnunuz. Bu tatbikatta emegi geçen öncelikle Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimize ve tüm emegi geçenlere, Türkiye genelinde bu tatbikati planlayan ve öncülük eden Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya ve AFAD teskilatimiza tesekkürü borç biliyorum” dedi.

Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz ise, “Malumunuz oldugu üzere 2022 yili Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu tarafindan ‘Afet Tatbikat Yili’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda tüm Türkiye’de 18.57‘de ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatini gerçeklestirdik. Bugün Silivri Kaymakamimizla birlikte SAK’in 20 personeliyle ve 80 gönüllüyle ilçemizin alisveris merkezleri ve birçok açik alanda tatbikat yapildi. 2022 yilinda insallah tatbikatla biter, dogal afetlerin yasanmadigi bir yil olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA