Edremit Ve Havran' Da Deprem Ani Çök-Kapan-Tutun Tatbikati

Içisleri Bakanligi AFAD Baskanligi koordinasyonunda afetlere dirençli toplum olusturulmasi vizyonuyla, tüm Türkiye’de es zamanli olarak gerçeklestirilen 12 Kasim Deprem Ani Tatbikati (Çök-Kapan-Tutun) Edremit ve Havran ilçelerinde genis katilimli olarak gerçeklestirildi.

Edremit Ve Havran' Da Deprem Ani Çök-Kapan-Tutun Tatbikati
Afetlere dirençli toplum olusturulmasi, deprem aninda Çök-kapan-Tutun davranisinin benimsenmesi, deprem bittikten sonra tahliye sürecinin gerçeklestirilmesi, verilen afet bilinci egitimlerinin pekistirilmesi amaciyla ulusal çapta gerçeklestirilen ‘12 Kasim Deprem Ani Ülke Tatbikati’ Edremit’te belirlenen tatbikat alanlarinda saat 18:57’de bütün kamu kurum ve kuruluslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Edremit’te alisveris merkezinde gerçeklestirilen deprem ani tatbikatina katilan Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, vatandaslarla birlikte çök-kapan tutun hareketini birlikte icra etti.

Gerçeklestirilen tatbikatta; Türkiye’de ve bölgede yasanabilecek her ölçekteki afet acil durumlara etkin müdahale için önemli bilgiler ve mesajlar paylasildi.

Havran ilçesinde ise Düzce depreminin yildönümünde ülke genelinde yapilan Çök Kapan Tutun sloganiyla deprem tatbikatini Çamdibi Kiz Kur’an Kursunda Havran Kaymakami Enver Özderin, Havran Belediye Baskani Emin Ersoy, ilçe protokolü, kiz Kur’an kursu ögretmen ve ögrencilerinin katilimlariyla gerçeklestirildi.

Havran Belediye Baskani Emin Ersoy “Deprem gerçegini unutmadan lütfen tedbirlerimizi alalim. Deprem aninda altin kural olan çök, kapan ve tutun olan kurallara siki siki sarilarak yasama tutunacagimizi da unutmayalim. Bu vesileyle depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimizi rahmetle aniyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.” dedi.

Kaynak: İHA