Annelerine Araba Çarpan Yavru Köpeklere Sahip Çiktilar

Artvin’in Savsat ilçesinde annelerine arabanin çarptigi 8 yavru köpege Ilçe Gençlik Spor Müdürlügü çalisanlari sahip çikti.

Annelerine Araba Çarpan Yavru Köpeklere Sahip Çiktilar
Ilçede yaklasik bir ay önce 8 yavru doguran sokak köpegine araba çarpti. Cadde üzerinde feryat eden anne köpegin yardimina ise Ilçe Gençlik Spor Müdürlügü çalisanlari kostu. Vücudunun farkli bölgelerinde kiriklar olan anne köpegin yavrulari oldugunu çalisanlar harekete geçti. Ilçede bulunan hayvan barinaginin yetersiz oldugundan yavrulari kurum binasina götüren çalisanlar, 8 köpege burada bakmaya karar verdiler. Bununla yetinmeyerek, yarali anne için birçok yerle görüsme yaparak ameliyati için uygun ortam ayarladilar. Yavrularin annesi Artvin merkezde kiriklarindan dolayi ameliyat olurken iyilesene kadar yavrulari kurum binasina tasidilar. Burada karinlari doyurarak bakimlari yapilan yavru köpekler çalisanlarin maskotu oldu.

“Bu hayvanlarinda bizim gibi bu dünyada yasamaya sahip”

Gençlik Spor çalisanlarindan Ahmet Temiz (36) yaptigi açiklamada, “Anneye araba çarpmis, bir çok yeri aradik sonunda Artvin’de ameliyat oldu. Bizde yavrulara kurumumuz personelleriyle birlikte bakiyoruz. Bu hayvanlar için sartlar daha iyi olmasi gerekiyor. Buraya getirdik kendi kurumumuzda bir yer yaptik. Sicak bir ortam büyümelerini saglayacagiz. Insallah anneleri de iyilesip gelecek. Bu hayvanlar bizim ki bu dünyada yasamaya hak sahibi, bunlari bu sekilde birakamayiz. Bunun için toplumun daha duyarli olmasi gerekiyor herkesin görevini yapmasi gerekiyor. Bizimkisi gönüllülük esasina dayaniyor. Sanslari varmis bizlere denk geldiler. Hayvan barinaginda ölecektiler, orada sartlar müsait degil. Biz elimizden geleni yapiyoruz ama insallah saglikli bir sekilde büyücekler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA