Yabanci Basin Mensuplari Malatya'yi Kayit Altina Aldi

UNESCO Rotasi çerçevesinde, iki ayri kafile halinde Malatya’ya gelen yabanci basin mensuplari, Malatya’nin tarihi ve turistik mekanlarini gezerek, görüntüledi.

Yabanci Basin Mensuplari Malatya'yi Kayit Altina Aldi
Kültür ve Turizm Bakanligi Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) tarafindan düzenlenen “Anadolu’da UNESCO Dünya Miras Rotasi” baslikli organizasyon çerçevesinde Malatya’nin tarihi ve kültürel eserlerini inceleyen ve fotograflayan yabanci basin mensuplari, tarihi ve kültürel eserleri gezerek, görüntüledi. Basin mensuplarindan olusan birinci grupta Ingiltere’den 5, Romanya’dan 4, Makedonya ve Avusturya’dan 2’ser, Irlanda, Italya, Polonya, Belçika ve Portekiz’den 1’er olmak üzere toplam 18, ikinci grupta ise 3 Fransiz, 2 Ispanyol, 2 Avusturyali ve 3 Alman olmak üzere 10 basin mensubu UNESCO Dünya Mirasi geçici listesinde yer alan Harput’u gezdikten sonra Malatya’ya geçti. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe’yi gezen konuklar, arkeolojik alanin tarihi özellikleri, önemi, mimari yapilar, ortaya çikarilan buluntular, kazilarin geçmisi, dünya miras listesine alinma gerekçesi konularinda bilgilendirildi. Daha sonra Malatya Arkeoloji Müzesine geçen basin mensuplari, müzedeki eserler hakkinda bilgi aldilar. Sanat Sokaginda Kültür Evinin ardindan Fotograf Makineleri Müzesini gezen misafirlere müze görevlisi Irfan Tunay bilgi verdi. Misafirler Çirmihti’daki (Yesilyurt) Mahmut ve Ahmet Çalik Tekstil Müzesi, Lezzet Caddesi, Sinema Müzesi, Gastronomi Konagi ve Kahve Konagini ziyaret etti.

Tekstil Müzesi Koordinatörü,Ressam Mehmet Duman kumas baski atölyesinde agirladigi konuklara tisört üzerine nasil baski yapilacagini gösterdi. Basin mensuplari kendi seçtikleri bir motifi tisört üzerine uygularken, bu tisörtler konuklara hediye edildi.

Yabanci basin mensuplari gezi çerçevesinde son durak olarak Nemrut Dagin’i ziyaret etti.
Kaynak: İHA