Üniversitede 'Sekerleme Kültürü' Anlatildi
Kilis 7 Aralik Üniversitesinde “Kilis’te Sekerleme Kültürü ve Gelenegi" baslikli söylesi gerçeklestirildi.

Konusmasina dinleyicileri selamlayarak baslayan Antakyali, ailesinden kendisine miras kalan sekercilik meslegini, meslegin inceliklerini, dünü ve bugününü anlatti. Eskiden odun atesinde islenen lokumun teknolojinin gelismesiyle modern yöntemlerle islendigine deginen Antakyali, iyi islenmis sade lokumun kapali bir kutuda oda sicakliginda on yil boyunca tazeligini koruyabilecegini ifade etti.
Bu mesleklere sahip çikmanin ve onlarin devami için çaba sarf etmenin kent kültürü açisindan önemine deginen Antakyali, bu mesleklere yalnizca bir para kazanma biçimi olarak degil bir gelenegi muhafaza etme düsüncesiyle yaklasilmasi gerektigini ifade ederek, davet için Rektör Karacoskun ve üniversite yetkililerine tesekkür etti.
Katilimcilara lokum ikraminin da yapildigi söylesi, Rektör Karacoskun’un Antakyali’ya tesekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
