Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliginde Atatürk'ü Anma Töreni

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yil dönümünde Türkiye’nin Pekin Büyükelçiligi’nde düzenlenen törenle anildi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliginde Atatürk'ü Anma Töreni
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yili kapsaminda Türkiye’nin Pekin Büyükelçiligi’nde anma töreni gerçeklestirildi.

Büyükelçilik yerleskesindeki törene, Türkiye’nin Çin’in baskenti Pekin’deki misyonlarinda görevli personel ile Türk vatandaslari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törende, 10 Kasim için özel olarak hazirlanan videolar gösterildi.

Atatürk’ün milletine duydugu sonsuz güvenle çiktigi zorlu yolda, Türk milletini müsterek bir ideal etrafinda birlestirmeyi basararak istiklal mücadelesini Cumhuriyet’in kurulusuyla taçlandirdigini dile getiren Büyükelçi Önen, "Atatürk’ün öncülügünde tarifsiz fedakarliklarla kurulmus Cumhuriyetimizin degerini, özellikle ülkemizin çevresindeki ates çemberini düsündükçe her geçen gün daha iyi idrak ediyoruz. Gazi’nin milli irade asigi sahsiyetini, mücadeleci ve kurucu vasiflarini gençlerimize ve çocuklarimiza iyi anlatmali, onun en büyük eserim dedigi Cumhuriyetimizi ilelebet yasatmak ve daha ileriye tasimak için üzerimize düsen sorumluluklari hep birlikte yerine getirmeliyiz" ifadelerini kullandi.

Önen, "Köklü tarihimizden, kadim degerlerimizden aldigimiz ilhamla, milletçe, birligimize, beraberligimize ve kardesligimize simsiki sarilarak 2023’e, Cumhuriyetimizin yüzüncü yilina emin adimlarla yürürken, büyük ve güçlü Türkiye için var gücümüzle gayret göstermeye devam etmeliyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA