Meksika'da Bara Silahli Saldiri Açiklamasi 9 Ölü, 2 Yarali

Meksika’daki bir bara düzenlenen silahli saldirida 9 kisi hayatini kaybetti, 2 kisi de yaralandi. Olayin karteller arasinda bir hesaplasma oldugu üzerinde duruluyor.

Meksika'da Bara Silahli Saldiri Açiklamasi 9 Ölü, 2 Yarali
Meksika’nin Guanajuato eyaletinde yer alan Apaseo El Alto sehrinde Lexus adli bara silahli saldiri düzenlendi.

Saldirida, saldirida 9 kisi hayatini kaybetti, 2 kisi de yaralandi. Saldiri sonrasi minibüsle kaçan silahli saldirganlarin, olay yerine karton üzerine yazili bir mesaj biraktiklari aktarildi. Birakilan mesaja göre, saldirinin bölgede faaliyet gösteren iki kartel arasindaki bir hesaplasma oldugu düsünülüyor.

Guanajuato Eyaleti Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, federal ve eyalet birimlerine bagli güvenlik güçlerinin olay yerinde incelemelerde bulunduklari ifade edilerek, olayin aydinlatilmasi için sorusturmanin devam ettigi bildirildi.



Guanajuato eyaletinde kartel savaslari sik yasaniyor

Guanajuato eyaletinin Irapuato sehrinde 15 Ekim’de yine bir bara düzenlenen silahli saldirida 12 kisi hayatini kaybetmis, 3 kisi de yaralanmisti. Yasanan olayin yine karteller arasinda bir hesaplasma oldugu belirtilmisti. Meksika’nin Guanajuato eyaletinde, ülkenin en güçlü karteli olan Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) ile Santa Rosa de Lima Karteli (CSRL) arasinda bölgenin hakimiyeti üzerine uzun süredir çatismalar yasaniyor.
Kaynak: İHA